Parcifal Coeman uit Knokke-Heist presenteert lokale kwaliteitsbieren met Hops In A Box

foto DM
foto DM
Redactie KW

Voor fanaten van lokale kwaliteitsbieren is er bijzonder goed nieuws. De passie van zytholoog Parcifal Coeman beperkt zich niet alleen tot het proeven van bieren. Sinds kort laat de bierkenner ons kennismaken met ‘Hops In A Box’. Of pakketten met 12 kwaliteitsbieren die aan huis geleverd worden.

“Ik heb een voorliefde voor bier en e-commerce. De verplichte lockdown was het ideale moment om mijn twee passies te verenigen en ze in een concreet project te gieten. Het resultaat is ‘Hops In A Box’, vertelt Parcifal Coeman.

“Volgens thema of biersoort stellen we pakketten met 12 bieren samen die leuk en origineel zijn. Wij laten onze klanten met plezier kennismaken met uitzonderlijke speciaalbieren die in kleine, lokale brouwerijen te vinden zijn. Onze bierpakketten zijn een verzameling van onze favoriete ontdekkingen. Bovendien passen we ons aanbod aan aan de oogst en de seizoenen.”

Trouw aan de regio

“We beschikken over een assortiment van 200 lokale bieren. Bij het samenstellen van de boxen blijven we met veel trots trouw aan onze regio. Er is immers zoveel kwaliteit te vinden rond onze West-Vlaamse kerktorens. 95% van onze bieren komt dan ook uit onze provincie. Ik stel de boxen zelf samen maar dikwijls krijgen we ook tips met leuke ideeën van klanten waar we mee aan de slag gaan. Met Valentijn werkten we samen met Chocolatier M die voor een verrassing met gebrande mout zorgde.”

“Met ‘Hops In A Box’ onderhouden we prima contacten met een aantal lokale brouwers. Dat zorgt ervoor dat onze klanten als eerste nieuwe bieren mogen proeven. Vanwege de lokale brouwers voelen we veel waardering voor ons project. Ze kenden net als wij een moeilijk jaar en dat schept een band”, weet de uitbater van Holiday Village aan de Knokse Natiënlaan.

“Ons vakantiepark was 200 dagen verplicht gesloten. Een zware periode! We zijn teruggevallen op de helft van onze omzet. Dankzij ‘Hops In A Box’ konden we onze vijf personeelsleden tijdens de lockdown aan het werk houden. Maar ‘Hops In A Box’ is allesbehalve een tijdelijk verhaal. In december zijn we gestart met onze online leveringen. In de eindejaarperiode kwamen daar al bestellingen voor bedrijven bovenop. We maakten filmpjes met de zaakvoerder die virtueel zijn mensen beloonde met een bierpakket.”

Groeiverhaal

“Dit is dan ook een groeiverhaal. We gaan ‘Hops In A Box’ de volgende maanden verder commercieel en financieel ondersteunen. Voorlopig zijn onze bieren nog gestockeerd op het vakantiepark maar binnenkort verhuizen we. Nu leveren we enkel in Vlaanderen maar vanaf maart versturen we onze bierpakketten ook naar het buitenland. Het is de bedoeling dat we straks met ‘Hops In A Box’ zorgen voor extra tewerkstelling. Alle pakketten die vandaag besteld worden, worden morgen geleverd.”

(DM)

De prijs van een bierpakket ‘Hops In A Box’ varieert tussen 27 en 50 euro. Info: HopsInABox.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.