Nieuwe Alvo-winkel opent de deuren in Oostnieuwkerke

Oostnieuwkerke telt intussen twee warenhuizen. (foto JCR)© (foto JCR)
Oostnieuwkerke telt intussen twee warenhuizen. (foto JCR)© (foto JCR)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Woensdagochtend opende Alvo Oostnieuwkerke voor het eerst haar deuren. De voorbije maanden werd op de site van de voormalige Delhaizewinkel langs de Polenstraat een gloednieuwe winkel gebouwd. “Na een marktonderzoek bleek dit de ideale locatie te zijn om een tweede vestiging te openen”, aldus zaakvoerder Luc Debaene.

De familie Debaene runt reeds een Alvowinkel in Beernem en zocht naar een locatie in onze provincie om een tweede vestiging te openen. De voorbije jaren waren we in Beernem gegroeid. Na een marktonderzoek kwamen we hier in Oostnieuwkerke terecht. Met ons aanbod kunnen we perfect deze omgeving bedienen”, aldus Luc Debaene.

Langs de Polenstraat in Oostnieuwkerke huisde jarenlang een Delhaizewinkel. Die stopte enkele jaren geleden waarna het pand leeg kwam te staan. Eind vorig jaar werd de winkel afgebroken. In enkele maanden tijd werd een gloednieuwe Alvowinkel gebouwd.

“We beschikken over 800 m² aan winkelruimte. Klanten kunnen hier voor al hun producten terecht, maar we zetten vooral in op vers. De voeding is het speerpunt van onze winkel.”

Van nul naar twee

Oostnieuwkerke zat twee jaar geleden zonder één winkel. Met de Spar en de Alvo zijn er nu plots twee warenhuizen.

“Beide winkels betekenen een meerwaarde voor onze gemeente”, aldus schepen van Economie Gwendolyn Vandermeersch (Open VLD) die zelf in Oostnieuwkerke woont. In Alvo Oostnieuwkerke werken tien mensen. De winkel is elke dag open. Dit van dinsdag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur, op maandag van 12 tot 19 uur en op zondag van 8 tot 12 uur. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier