https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Muziekboetiek wil brede publiek laten kennismaken met unieke snaarinstrumenten

Guy Van Eeckhaute en Saskia Vandaele.© TVA
Guy Van Eeckhaute en Saskia Vandaele.© TVA
Redactie KW

Op zoek naar een klassieke gitaar? Een akoestische bas? Of liever een ‘specialletje’ zoals een mandoline, ukelele of slidegitaar? In De Muziekboetiek, een gloednieuwe speciaalzaak in de Hoogwegel 65, kunnen liefhebbers van de betere snaarinstrumenten zich volledig laten gaan. Uitbater is Guy Van Eeckhaute (54), die samen met zijn zus Martine jarenlang Rudy’s Music Shop in Oostende uitbaatte.

Het verhaal van Rudy’s Music Shop is intussen bekend. In 1980 openden beroepsmuzikanten Claude Van Eeckhaute en Jacqueline d’Everlange in Oostende de muziekwinkel, die vervolgens zou uitgroeien tot de grootste van de kust. Dochter Martine stapte in 1985 in de zaak, zoon Guy volgde vijf jaar later. In 2002 namen broer en zus de zaak over van hun ouders.

12-snarige gitaar

In januari trokken ze de deur van de winkel in Oostende achter zich dicht en werd met keten Key Music nieuwe uitbaters gevonden. “Het was tijd voor iets nieuws”, begint Guy, die al vele jaren in de Hoogwegel in Gistel woont. “Tijdens de eerste lockdown kwamen mijn zus en ik tot het besef dat het stilaan tijd was voor iets anders in ons leven. Tientallen jaren gaven we het beste van onszelf. Martine wou wat meer tijd met haar gezin doorbrengen, ook ik zocht het wat dichter bij huis. Mijn vrouw Saskia Vandaele (49) is al 26 jaar hondentrimster en sinds drie jaar ontvangt ze klanten bij ons thuis. Het signaal voor mij om ook thuis een winkel in te richten.”

Sinds afgelopen zomer werkte Guy hard om van zijn garage een gezellige en mooie winkel te maken, waar klanten zich kunnen vergapen aan een indrukwekkend arsenaal snaarinstrumenten. “Denk aan klassieke akoestische (bas)gitaren en tal van accessoires, maar ook een brede waaier aan verschillende speciale instrumenten, zoals ukeleles, mandolines, slidegitaren en ‘merlin’-gitaren. Hier staat ook een 12-snarige gitaar, het type dat iedereen kent uit de intro van de song ‘Hotel California’ van The Eagles. Ik wil binnenkort ook uitpakken met violen en de Russische balalaika. Ik wil iedereen laten kennismaken met de prachtige wereld van snaarinstrumenten”, vertelt Guy.

Lessen op maat

“Klanten kunnen naar hartenlust een instrument uitproberen en zelfs les volgen aan 15 euro per les. Ik bied geen lespakketten aan, maar wel afzonderlijke en op maat afgestemde lessen. Wil je bijvoorbeeld een lied onder de knie krijgen? Of een speciale techniek? We kunnen samen een traject of lesmoment uitstippelen en inplannen”, besluit Guy Van Eeckhaute.

(TVA)

De Muziekboetiek in de Hoogwegel 65 is open op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 en 14 tot 18 uur, op woensdag en zaterdag van 10 tot 12 en in de namiddag op afspraak.

Info: www.demuziekboetiek.be en info@demuziekboetiek.be . De winkel is ook gespecialiseerd in herstel en onderhoud.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten