“Mijn kantoor hangt in de lucht”: Gianni (26) vond zijn droomjob bij Brussels Airlines

Gianni Demeyere volgde de opleiding voor ‘cabin crew member’ bij Brussels Airlines. © gf
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

‘Living the dream’: voor Gianni Demeyere uit Zonnebeke is het werkelijkheid geworden. Hij vond zijn droomjob als ‘cabin crew member’ bij Brussels Airlines. “Ik hou van het onverwachte, het avontuur en de mogelijkheid om de wereld te ontdekken”, vertelt de Zonnebekenaar.

Gianni Demeyere (26) woont in de Grote Molenstraat in Zonnebeke. Hij is de zoon van Dimitri en Peggy Deraedt en broer van Rhani. Na zijn lagere school in de gemeentelijke basisschool De Zonnebloem, koos Gianni voor de horecawereld. Hij volgde zes jaar de richting restaurant en keuken aan Ter Groene Poorte, gevolgd door een jaar hotel-onthaal in Spermalie. Behalve als jobstudent heeft hij echter nooit in de horeca gewerkt. “Na mijn zevende jaar wou ik niet meteen aan de slag en dus volgde ik een opleiding tot reisleider. In die opleiding zat toen een sollicitatie, een stage en vervolgens een contract inbegrepen bij de touroperator.”

Reisleider

Een vijftal jaar was Gianni aan de slag bij TUI, waarvan een deel als reisleider en ook als teamleader. “Als reisleider bestonden mijn taken uit het verwelkomen van pakketreizigers, busspeeches, aanbieden van excursies, maar ook klachten en problemen oplossen. Kortom, we waren de experts ter plaatse voor alle goede en minder goede situaties. Als teamleader kwam ik dan minder vaak in de hotels, maar was mijn focus dan meer gericht op mijn team van reisleiders. De landen en plaatsen waar ik ben geweest zijn allemaal prachtig en uniek, maar Zanzibar is toch mijn favoriet.”

Intensieve training

Plots kreeg zijn leven echter een andere wending, toen hij de opleiding tot cabin crew member volgde. “Het was voor mij persoonlijk toch een intense periode. Elke dag studeren, want er kwam in acht weken tijd toch heel wat nieuwe informatie op je af. Maar als ik er nu op terugkijk, was dit het zeker waard”, zegt hij trots.

“Elke vlucht is anders, en dat maakt het net zo leuk”

“Toen ze me op 7 februari tijdens de wingceremonie naar voren riepen om mij mijn vleugels te geven, was dat echt een geweldig moment. Er viel een grote druk van mijn schouders na een lange periode van hard werk. De meeste mensen denken dat het behoren tot de cabin crew het geven van koffie, thee of maaltijden inhoudt. In realiteit is dat maar een kleine portie van de job. Hoofdzakelijk staan wij in voor de veiligheid van alle passagiers aan boord. We zijn daarvoor dan ook intensief getraind om voorbereid te zijn op alles. Elke vlucht is anders en dat is net zo leuk. En dat is waarvoor ik het doe. My office is the sky.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier