Lokale winkeliers willen gezicht van campagne worden

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van Lokale Economie roepen op om te stemmen voor jouw favoriete lokale ambassadeur.© BC
Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van Lokale Economie roepen op om te stemmen voor jouw favoriete lokale ambassadeur.© BC
Redactie KW

Wie wordt ambassadeur van ‘Ik koop lokaal’ in Zedelgem? Die oproep kon 19 handelaars in Zedelgem overtuigen om deel te nemen aan deze campagne die lokaal shoppen promoot. “Iedere Zedelgemnaar die stemt en stoeft op zijn favoriete winkelier maakt kans om in de prijzen te vallen”, zegt economieschepen Ann Devriendt.

Ondernemerscentra West zoekt voor de derde keer ambassadeurs voor de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Meer dan 400 winkeliers stelden zich kandidaat, 19 onder hen uit Zedelgem. Per deelnemende gemeente wordt één handelaar bekroond als ‘Ik koop lokaal’-ambassadeur. Vanuit alle finalisten wordt ook nog een provinciaal ambassadeur verkozen.

“De coronacrisis toonde aan hoe belangrijk lokale handelaars voor onze maatschappij zijn. Lokaal kopen kreeg heel wat aandacht, maar tegelijkertijd gebeurden er heel wat aankopen bij buitenlandse webshops. Deze actie steekt lokale winkeliers een hart onder de riem en zet het belang van lokaal kopen in de kijker. Zo bouwen we aan een sterke lokale economie en investeren we in onze plaatselijke gemeenschap”, begint schepen van Lokale Economie Ann Devriendt.

Mooie prijzenpot

De 19 lokale handelaars die het gezicht van de Ik Koop Lokaal-campagne in Zedelgem willen worden, zijn Autocars en Reizen Thor, Bakkerij De Muer, De Tuin-engel, Vanquathem Prik & Tik, Drankcentrale Rotsaert, Eye-C optiek en juwelen, Foto Coudenys, Fotograafien, Haarbar Natuurkapper, hondengedragsdeskundige Ronald Peere, Lingerie Claire, MOOI!, restaurant Ten Voute, ’t Frietmandje, ’t Hovenierke, garage Tavernier, tuincenter Snaet, verswinkel Ip Zilleghem Platse en VoetnrelaxVeerle. “Iedere Zedelgemnaar die stemt en stoeft op zijn favoriete winkelier, maakt kans om in de prijzen te vallen. Ik doe dan ook een warme oproep aan onze bewoners om hun stem uit te brengen”, besluit schepen Ann Devriendt.

Stemmen kan tot 25 mei en doe je door naar de website van ‘Ik Koop Lokaal’ te surfen en in de zoekbalk ‘Zedelgem’ in te tikken. Wie op postcode zoekt, doet dat op 8211 voor Aartrijke en op 8210 voor Loppem, Veldegem en Zedelgem. Bovendien vergroot je de winstkansen om in de prijzen te vallen door online te ‘stoefen’ met een foto van jezelf in de winkel of met je aankopen en die foto op sociale media te plaatsen. De prijzenpot telt cadeaucheques en drie weekendarrangementen. (BC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.