Vrachtwagens richting haven Zeebrugge worden omgeleid naar parking luchthaven Oostende

De gouverneur raadt aan de omgeving van de haven te vermijden. © BELGA

De vrachtwagens die nog richting de haven van Zeebrugge moeten, zullen worden omgeleid naar de parking van de luchthaven van Oostende. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé donderdagavond gemeld na overleg over het provinciaal rampenplan. Verder worden ook maatregelen genomen rond catering en sanitair in de omgeving van de Zeebrugse haven.

Door de boerenprotesten staan duizenden vrachtwagens vast in de regio van Zeebrugge. Intussen raken de standplaatsen voor vrachtwagens stilaan vol, daarom werd donderdag het provinciaal rampenplan afgekondigd.

Foodtrucks

Na overleg met de betrokken diensten zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo zullen vrachtwagens die nog richting de haven van Zeebrugge moeten, worden omgeleid naar de luchthaven van Oostende. Daar is nog ruimte voor 1.000 vrachtwagens. Verder wordt de omgeving van de A11 veiliger gemaakt met signalisatiewagens. In de buurt van de haven zullen foodtrucks worden ingelegd die voor catering voor gestrande vrachtwagenchauffeurs moet zorgen.

Verder wordt ook voorzien in extra sanitair en zullen ook de dynamische verkeersborden worden ingezet om de situatie veiliger te maken. De gouverneur roept bestuurders intussen op om de omgeving van de haven te vermijden.

Lees meer over: