Kinderboerderij De Lenspolder vervangt houten bruggen: “Hopelijk eerste bezoekers rond Pasen”

V.l.n.r. Daytona Geneyn, Mieke De Jonghe, Nico Reunbrouck, Philippe Verleye en Marie-Ange Loones.© IV
V.l.n.r. Daytona Geneyn, Mieke De Jonghe, Nico Reunbrouck, Philippe Verleye en Marie-Ange Loones.© IV
Paul Bruneel

De Nieuwpoortse kinderboerderij De Lenspolder is door de coronacrisis nog altijd dicht voor alle bezoek, maar dat betekent niet dat er geen activiteit is op het domein. De dieren moeten worden verzorgd en van de gelegenheid is nu ook gebruik gemaakt om de houten bruggen te vervangen.

“We zitten in dezelfde situatie als na de sluiting tijdens de eerste lockdown, alle bezoek is opnieuw verboden. Wij hopen dat we tegen de paasvakantie de eerste bezoekers over de nieuwe houten bruggetjes zullen kunnen zien lopen” zegt hoofdverantwoordelijke Marie-Ange Loones.

Het gaat over drie bruggen die aan vervanging toe waren. De eerste is de brug aan de parking die in heel slechte staat was, dan is er de brug aan de ingang die al gerepareerd werd en te smal was, vooral als er afstand moet worden gehouden. Deze brug is nu coronaveilig en makkelijker toegankelijk voor mensen met een rolwagen. Tot slot is er nog de brug over de vijver naar de ezeltjes toe. Deze is nu ook breder en toegankelijker geworden en wordt zeker het pronkstuk. Het kostenplaatje voor de werken bedraagt 45.000 euro en de werken worden uitgevoerd door aannemer Vanholme uit Lo-Reninge. Ook de omheining aan de boomgaard wordt nog onder handen genomen.

Rookverbod?

Met de regelmaat van de klok worden om en rond de kinderboerderij vernieuwingswerken uitgevoerd. Zo werd enkele jaren geleden aan de parking een boomgaard met hoogstammen aangeplant en werd de omheining van de paardenweide vernieuwd. Straks zal het schepencollege zich ook buigen over het voorstel om een rookverbod in te voeren op de kinderboerderij en het is ook de bedoeling om de mensen die picknicken aan te sporen om hun afval mee naar huis te nemen.

Marie-Ange Loones: “Er zijn enkele mensen coronaveilig aan het werk, want we kunnen de dieren niet aan hun lot overlaten natuurlijk. We zoeken trouwens nog een vrijwilliger voor de vlindertuin en zijn ook op zoek naar een zwaan. Wij hebben hiervoor al contact opgenomen met de stad Brugge. De kinderboerderij bestaat dit jaar 40 jaar en wij zouden heel graag van oktober een feestmaand maken. Ik hoop, en met mij alle medewerkers, dat we er iets moois kunnen van maken. In de zomermaanden moest iedereen zich registreren en er waren maximaal 200 mensen toegelaten op het domein en dat is allemaal heel goed meegevallen.” Tijdens de sluitingsperiode kunnen de kinderen toch aan hun trekken komen met leuke en creatieve tips die te vinden zijn op de Facebookpagina van de kinderboerderij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier