Boerderijwinkel Le Casier Gourmand in Ploegsteert dag en nacht open

“Onze eieren? Die raapt de kleine René zelf iedere dag op!” vertellen Naïs Bonte en Robin Vandenberghe.© CLL
“Onze eieren? Die raapt de kleine René zelf iedere dag op!” vertellen Naïs Bonte en Robin Vandenberghe.© CLL
Redactie KW

Takeaway zit in de lift en ondernemers trekken dan ook massaal de kaart van afhaalproducten. Ook de landbouwsector volgt, al dan niet noodgedwongen, deze trend. In Ploegsteert opende Le Casier Gourmand zopas de deuren. “Een boerderijwinkel die 24/7 open is” klinkt het bij de uitbaters.

Wie dezer dagen over de Ploegsteertbaan rijdt, kan er niet naast kijken. Ter hoogte van het nummer 133 werd een gloednieuwe container neergepoot. Binnenin geen bouwmaterialen of kartonnen dozen maar een hypermoderne installatie met dagverse producten. “Onder normale omstandigheden leveren we onze groenten en fruit aan de distributie maar steeds meer kregen we de vraag van particulieren of ook zij hier hun producten konden aankopen.”

Robin Vandenberghe (32) en Naïs Bonte (26) zagen het potentieel maar hielden eerst de boot af. “Tijdens de coronacrisis steeg die vraag bijna dagelijks maar wij waren hier absoluut niet op voorzien”, klinkt het. “Een winkelruimte, alles coronaproof maken en iemand ter beschikking hebben tijdens openingsuren? Het waren de dingen die het voor ons onmogelijk maakten. Toch wilden we de mensen niet teleurstellen en na lang kijken en vergelijken besloten we een containerwinkel neer te poten.”

“Voor ons was het absoluut van belang dat alles zo veilig mogelijk kon verlopen”

Het gevaarte ziet er indrukwekkend uit en is voorzien van een hoogtechnologische, autonome winkel. “Via de raampjes kunnen de mensen zien wat er beschikbaar is en kunnen ze beslissen wat ze graag willen”, gaat Robin verder.

“Via een handig paneel kunnen ze zo hun keuze maken, betalen ze met de kaart en krijgen ze hun bestelling. Voor ons was het absoluut van belang dat alles zo veilig mogelijk kon verlopen en dankzij de ruimte van de container heeft iedereen ook voldoende plaats. Niemand hoeft buiten te blijven staan maar binnen sta je ook niet op elkaar gepakt. Qua producten werken we niet alleen met groenten en fruit van eigen kweek maar ook met bijvoorbeeld aardbeien van bij onze buren. Alles is op-en-top lokaal en dagvers. Onze eieren? Die raapt de kleine René zelf iedere dag op!”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.