Kunstgalerij in Varsenare stopt wegens niet rendabel

De kunstgalerij jonghART, gelegen langs de Gistelsteenweg te Varsenare, houdt ermee op. Kurt Vandenbroucke probeerde ruim 3 jaar lang om een kunstgalerij te Varsenare rendabel te maken, maar voortaan andere manieren om zijn passie bij het publiek te brengen.

“Tot eind juni kunnen de mensen nog terecht in deze prachtige ruimte, waar ik oprecht heb kunnen genieten van kunst”, zegt Kurt Vandenbroucke. “Maar de ruimte werd te weinig bezocht om rendabel te zijn. Wat de toekomst biedt weet ik nog niet zeker, maar ik wens alvast nog meer dan vroeger conceptueel te werken rond het gegeven kunst.”

JonghART, gelegen aan de Brugse rand, langs de Gistelsteenweg in Varsenare, toont aan dat galerij in een niet-stedelijke omgeving weinig kans tot slagen biedt. Nochtans had de galerij in deze relatief korte tijdspanne heel wat gereputeerde kunstenaars te gast. Recent was er ook een collectie te zien van Hubert Minnebo. De galerij was ook de exlusieve verdeler in de regio van Borowski glaswerk.

“De vaste collectie wordt vanaf juni, indien er een redelijk bod komt per kunstwerk, verkocht. Met een compleet verhaal wil ik op stap, op zoek naar de juiste plaats voor het juiste kunstwerk, los van een ruimte, want die werd te weinig bezocht om het leefbaar te houden”, erkent Kurt Vandenbroucke.

(PA)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.