Kortrijks stadsbestuur roept handelaars op om hun cornapremies nog snel te besteden

© AN
© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Vorig jaar kende Stad Kortrijk onder de noemer ‘Handelaars voor handelaars’ een injectiepremie van 500 euro toe aan 628 ondernemingen. De injectiepremie is uniek in die zin dat die enkel kan uitgegeven worden bij Kortrijkse ondernemers. “Op die manier komt het geld de Kortrijkse economie tweemaal ten goede”, klinkt het bij de stad. Ondernemers die nog zo een bon hebben liggen, moeten zich haasten. Hij is slechts geldig tot het einde van deze maand.

De stad lanceerde tot nu toe twee premierondes om ondernemers te helpen de coronacrisis te overbruggen. Op 11 mei werd definitief bevestigd dat alle restaurants en cafés (310) in aanmerking kwamen voor een cashpremie van 1.000 euro. Dat maakt een totaal van 310.000 euro.

Injectiepremie

De handelaars (424) en de eventsector (33) konden rekenen op een injectiepremie van 500 euro. De injectiepremie is uniek in die zin dat die enkel kan uitgegeven worden bij Kortrijkse ondernemers. In totaal meldden niet minder dan 628 ondernemingen zich aan om de bon te kunnen ontvangen.

Bij het begin van de tweede lockdown besliste het stadsbestuur meteen om een tweede premieronde op te zetten om de zwaarst getroffen sectoren extra te ondersteunen. Op 20 oktober werd bekendgemaakt dat de eventsector kon rekenen op 500 euro, net als de restaurants en cafés. Die laatste konden bovendien nog genieten van een extra 250 euro als ze takeaway aanboden. Er werden 189 premies van 500 toegekend euro (50 event/139 reca) en 144 takeawayXXL-premies ter waarde van 750 euro. Al deze bedragen werden uitgekeerd als injectiepremie.

Zo werd dus in totaal 431.000 euro uitgekeerd als injectiepremie. Tot op heden werd al 317.569 euro uitgegeven bij de Kortrijkse ondernemingen. Er staat dus nog een bedrag open van 113.431 euro dat deze maand nog kan gespendeerd worden.

Oproep

“Het zou jammer zijn dat de premies niet volledig besteed worden en ten goede komen van de Kortrijkse economie. We stuurden al verschillende mails uit om premiehouders attent te maken op het openstaand saldo en zullen dit nogmaals doen. Ook via deze weg wil ik hen dus oproepen om hun collega’s in Kortrijk te verblijden met een bezoekje. Misschien nog een tip voor zij die nog iets te besteden hebben: denk aan de ondernemers die nog steeds gesloten zijn. Bij hen kan je terecht voor een cadeaubon die je dan kan gebruiken als ze terug open zijn”, aldus Arne Vandendriessche, schepen van Economie.

De lijst van ondernemingen waar je de bon kan besteden, vind je op www.handelaarsvoorhandelaars.be . Op die website kan je ook het saldo van jouw bon verifiëren. Kreeg je een bon, maar vind je die niet meer terug? Neem contact op met Onderneem in Kortrijk ( onderneeminkortrijk@kortrijk.be ).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.