Korte keten een week lang in de kijker

Ann Devriendt en Annick Vermeulen met verse producten uit de Korte Keten.© BC
Ann Devriendt en Annick Vermeulen met verse producten uit de Korte Keten.© BC
Redactie KW

Tijdens de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei zet de gemeente Zedelgem de korte keten eens extra in de kijker. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit, waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen.

“Korte keten is een manier van verkopen, waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument”, vertellen Economieschepen Ann Devriendt en burgemeester Annick Vermeulen uit Zedelgem. “Zo kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product, maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten, recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.”

Ook Zedelgem kent heel wat hoeveproducenten of korte keteninitiatieven. Een volledige up-to-date lijst vind je terug op de website: www.zedelgem.be/korte-keten .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.