Jonge ondernemers uit Koksijde lanceren likeur van duindoornbessen

Hannes Vandebotermet presenteert Duno bij Versmarkt Delva. (foto MVO)©Myriam Van den Putte
Hannes Vandebotermet presenteert Duno bij Versmarkt Delva. (foto MVO)©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Wanneer gedreven jonge West-Vlaamse ondernemers de koppen bij elkaar steken, leidt dat gegarandeerd tot verrassende en frisse resultaten. Zo werd Duno geboren: een ‘geestrijke’ en verfrissende drank met als uniek ingrediënt duindoornbessen, het fruit van de duindoornstruik die typisch is voor onze duinen.

De broers Hannes en Pepijn Vandebotermet broedden al langer op een concept om samen iets te ondernemen. Hun professionele culinaire passie en hun liefde voor het strand en de duinen leidde tot een experiment met duindoornbessen, een product dat welig groeit in hun achtertuin: de duinen.

“Duindoornbessen zijn eigenlijk een ‘superfood’ omdat ze enorm veel vitamine C bevatten”, zegt Hannes. “De exotische smaak met toetsen van citrus en mango inspireerde ons om ermee aan de slag te gaan. Eigenlijk gek dat zo weinig mensen iets doen met deze streekgebonden en lekkere duindoornbessen. We bedachten wel 100 recepten tot we vonden dat we klaar waren om een tasting te organiseren met onze likeurcreatie ‘Duno’. Eind vorig jaar presenteerden we Duno in de pop-up-boetiek Raphaël van het restaurant van Willem Hiele, en de reacties waren positief.”

“Samen met Bram Delva en Charly Braet zetten we onze schouders onder onze nieuwe vennootschap ‘Seaberry Liquids’. We gingen in zee met distilleerderij Spirits by Design uit Avelgem en commercialiseerden ons recept. De naam en de elegante flesjes met de oranjegouden drank leggen de juiste link: Duno is een geschenk van de duinen. Je kunt er alle kanten mee uit: ijskoud en puur geserveerd als digestief, als aperitief, in combinatie met tonic en een sinaasappelschil, als verfrissende vervanger voor cassis in een Kirr Royal, als basis voor een cocktail…. Voor de prijs van 29,95 euro heb je ook een origineel cadeau.”

Enorm succes

Hannes, Pepijn, Charly en Bram lanceerden Duno voorzichtig in enkele exclusieve zaken en oogstten er een enorm succes mee, want Duno was binnen de kortste keren uitverkocht. “We zullen nu nog meer horecazaken aanspreken, ook buiten onze eigen regio”, zeggen de ondernemers. “Dan staan we stevig om grote bestellingen aan te kunnen. Er zitten trouwens nog ideeën voor nieuwe producten met onze duindoornbes in de pijplijn”, klinkt het geheimzinnig en veelbelovend.

Momenteel is Duno in flessen van 500 ml te koop voor 29,95 euro op de webshop van Seaberry Liquids en bij Cabane Delicatessen Oostduinkerke – Kabine Koksijde en Oostende – Patissier Stephan Destrooper Koksijde –Versmarkt Delva Veurne.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.