Jochen en Victor brengen eigen limonade op de markt

Victor (links) en Jochen. (foto Switch Visual)
Victor (links) en Jochen. (foto Switch Visual)
Redactie KW

Enkele maanden geleden hebben goeie vrienden en zakenpartners Jochen Mahieu (Zonnebeke) en Victor Van de Wiele (Kortrijk) het bedrijf ‘SKOLL’ opgericht. Na een ontwikkelingsproject ligt hun eigen limonade in de rekken en kan je ervan genieten op een lokaal terrasje.

“Victor en ik hebben samen al een visueel communicatiebureau opgericht”, vertelt Jochen. “Naast een dienst wilden we ook eens een product aanbieden. Voor alle duidelijkheid: de twee bedrijven hebben niks met elkaar te maken. We wilden gewoon de feeling hebben om zelf een product op de markt te brengen.”

Twee smaken

“Net als vele anderen zaten we tijdens corona thuis en konden we slechts met een paar mensen afspreken. Al onze videoshoots met ons communicatiebedrijf werden afgezegd. We dachten bij onszelf: het moet wel eens leuk zijn om zelf iets op de markt te brengen.” Toevallig zaten beide heren net een frisdrank te drinken. Zo kwam het idee op een gekke manier tot stand.

“We wilden ons al langer op de drankenmarkt wagen. Het meest logische zou een alcoholische drank zijn, en dat is net iets moeilijker om op de markt te brengen. Daarom wilden we een alternatief bieden en kwamen we uit bij frisdranken. Er zijn weinig tot geen Belgische frisdrankmerken. De limonades die we op de markt gebracht hebben, komen in twee smaken. In het assortiment zit bloedsinaasappel op basis van mandarijn, en citroen met vlierbloesem.”

Biologische aroma’s

In een eerste fase zijn de limonades alleen in West-Vlaanderen te verkrijgen, maar de heren zijn ambitieus. “We willen het product eerst lokaal laten groeien en daarna zien we wel.” Hun brouwsel laten ze produceren en bottelen in Menen. De limonade is ook geen alledaags drankje. “Wij werken met biologische aroma’s. De geuren van onze limonade hebben een biologische oorsprong.”

Wie de limonade eens wil proeven, kan zich wenden tot de lokale drankhandelaar, maar kan alvast ook een kijkje nemen op de website http://www.skolldrinks.be/ of een mailtje sturen naar hello@skolldrinks.be . (IVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier