https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jaarbeurs in Roeselare gaat voor eigentijdse editie

Van links naar rechts hebben we organisatoren Filip Deroo, Stijn Couvreur, Ann Vanryckeghem en Youri Gesquiere. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Van 31 oktober tot en met 11 november kun je opnieuw naar de Jaarbeurs. De eerste grote beurs in Expo Roeselare na de vaccinatiecampagne. Het jaartje pauze heeft de organisatie uitgedaagd om jonger en eigentijdser voor de dag te komen.

De 68ste Jaarbeurs krijgt een eigentijds jasje. “We willen ons publiek verbreden en opnieuw meer jonge mensen aantrekken. Dat doen we door een gevarieerd programma samen te stellen”, horen we van Filip Deroo die samen met Youri Gesquire de organisatie kwam versterken.

“We zorgen ook voor een mooiere aankleding en kunnen verschillende nieuwe en jonge ondernemers bij de standhouders aanbieden. Door de coronasituatie die nog niet helemaal opgelost is, zijn er enkele handelaars die nog even een editie overslaan, maar het voordeel is dat er zo plaats wordt gemaakt voor nieuwe standhouders. Het komt het aanbod enkel maar ten goede.”

“Enkele weken voor de start van de beurs is Expo Roeselare zo goed als volzet. We pakken ook uit met een herbruikbare zak voor de bezoekers, zo moet de beurs het jaar rond in de aandacht blijven.”

“Dit jaar begint de beurs al op zondag 31 oktober, dat is een dag vroeger dan gebruikelijk”, pikt voorzitter Stijn Couvreur in. “Dat is een geste naar de vele trouwe standhouders, ze moeten voor die dag ook geen extra standgeld betalen. Het is mede dankzij die trouwe exposanten dat we de beurs weer kunnen organiseren.”

Sandra Bekkari

In totaal wordt gerekend op zo’n 60.000 bezoekers, verspreid over de hele beursperiode. “We hebben een heel programma samengesteld met twee keer een modeshow, er is een dansnamiddag, een voordracht over Rodenbach, een biertasting en Sandra Bekkari komt ook een sessie geven.”

“Op woensdag 3 en maandag 8 november hebben we de seniorendagen, dan kunnen senioren goedkoper binnen. Tot slot is er op 7 november de traditionele kapperswedstrijd, ook die zit in een nieuw kleedje.”

De coronaperiode was voor de organisatoren niet gemakkelijk. “Het jaar 2020 viel op zich nog mee, toen konden we nog twee beurzen organiseren. In 2021 blijven we steken op slechts eentje. Normaal organiseren we vier beurzen met naast de Jaarbeurs ook nog de Bouwbeurs, de Vakantiebeurs en Huis en Tuin. Met elke beurs spreken we een apart publiek aan”, aldus Ann Vanryckeghem van Unizo Diensten nog.

Jaarbeurs van 31 oktober tot en met 11 november, telkens van 14 tot 19 uur. Nocturne op 10 november, dan tot 22 uur. Toegangsprijs 7 euro, gratis parking. Toegang enkel met Covid Safe Ticket. Alle info: www.jaarbeursroeselare.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.