In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.

“Win je winkel geeft een positieve drive aan het ondernemerschap in Roeselare. We verlagen de drempel om een zaak te starten in ons stadscentrum. Zo trekken we innovatieve winkelconcepten aan én geven we de kans aan iemand met passie voor ondernemen om zijn of haar droom te realiseren”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Één jaar gratis

Droom jij van een eigen zaak, maar durfde je de stap nog niet te zetten? Heb je een origineel concept voor ogen of een gat in de markt gevonden? Met de unieke actie Win je winkel krijg je de kans om – met een financiële boost en begeleiding – jouw droomzaak op te starten. Ondernemerservaring is niet verreist, wel een goed concept en een doordacht business plan.

Stad Roeselare, UNIZO West-Vlaanderen, Roularta en vzw Shopping en Centrum Roeselare slaan de handen in elkaar om de starter alle tools te geven om van hun droomzaak een succesverhaal te maken. De winnaar krijgt – een jaar lang – de gratis huur van een pand op een prime locatie in de stad. Daarbovenop kan de winnaar rekenen op een inrichtingsbudget van 3.000 euro, een mediabudget van 3.500 euro en een begeleidingstraject ‘Starten’ ter waarde van 2.000 euro.

Ook twee andere finalisten blijven niet met lege handen achter. Zij krijgen, op voorwaarde dat ze hun voorgestelde concept starten in het kernwinkelgebied van Roeselare, begeleiding bij het zoeken naar een pand, een begeleidingstraject ‘Starten’ ter waarde van 2.000 euro en een mediabudget van 1.250 euro.

Publiek kiest mee wie wint

Uniek aan de wedstrijd is dat het publiek meebeslist welk concept er in Roeselare zal komen. Alle inzendingen zullen eerst grondig gescreend worden door de vakjury van Stad Roeselare, UNIZO West-Vlaanderen, Roularta en de vzw Shopping & Centrum Roeselare. Zij beoordelen onder meer de originaliteit van het concept en de haalbaarheid van het businessplan. De vijf beste concepten worden voorgesteld aan het grote publiek. Iedereen zal kunnen stemmen op zijn of haar favoriete concept. Uit de drie concepten met de meeste publieksstemmen kiest de vakjury één winnaar. Wie de felbegeerde hoofdprijs in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt op 5 oktober tijdens het Weekend van de klant.

Zowel voor startende als ervaren ondernemers

Iedereen kan deelnemen: zowel starters die nog nooit eerder een zaak hadden, als ondernemers die een tweede zaak willen openen. Belangrijk is wel dat het om een volledig nieuw en origineel winkelconcept gaat rond shopping of voeding, mét een nieuwe naam.

Deelnemen kan vanaf 28 mei

Jouw concept en businessplan indienen kan van 28 mei tot en met 18 augustus via roeselare.be/winjewinkel. Daar vind je ook alle informatie en voorwaarden over de wedstrijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier