Zussen Marlies en Lien openen de deuren van ‘Barsista’ in Roeselare: “We gaan voor gezonde en verse producten”

Marlies en Lien in hun nieuwe zaak. Maandag 23 september openen ze de deuren. © Stefaan Beel
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Maandag 23 september openen de zussen Lien (30) en Marlies Verhelst (27) de deuren van Barsista langs de Westlaan in Roeselare. In hun nieuwe zaak kunnen mensen genieten van een ontbijt, een lunch of een lekkere koffie. “We gaan voor gezond en vers, maar de gebruikelijke zoetigheden zullen hier zeker niet ontbreken.”

Dat de zussen Lien en Marlies voor een carrièreswitch gaan, dat kunnen we wel zeggen. Lien werkte hiervoor negen jaar in de bank- en verzekeringssector, Marlies was werkzaam als laborant in hoofdberoep en als diëtiste in bijberoep. Toch deden ze allebei al wat horeca-ervaring op in het verleden, wat de stap om een foodbar te openen dan weer minder groot maakt.

Het idee om samen een horecazaak te starten, is op een zot moment ontstaan door Marlies. “Ik had plots een ingeving omdat ik op werkvlak op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Lien was toen net op huwelijksreis, maar toch belde ik haar meteen op en heb ik haar mijn ‘zot’ idee uitgelegd. Tot mijn verbazing stemde ze meteen toe en wanneer ze thuis was, hebben we alles dan concreet uitgewerkt”, vertelt Marlies.

Ontbijt, lunch en koffie

En zo ontstond Barsista. Een foodbar waar je kan ontbijten, lunchen en genieten van een koffie. “Ik heb een opleiding barista gevolgd, daar hebben we dan ‘sis’ aan toegevoegd omdat we het als zussen zullen uitbaten. Zo was de naam van onze zaak eigenlijk vrij snel beslist. En het klinkt nog goed ook”, aldus Lien, die vooral het administratieve, de zaal en de koffies op haar zal nemen.

Marlies zal zich dan weer meer uitleven met recepten en zal in de keuken staan. “Gezien mijn achtergrond als diëtiste is gezonde voeding wel een rode draad in mijn leven. Met die kennis over gezonde en verse voeding willen we ons proberen te onderscheiden van andere zaken. Natuurlijk zullen de gebruikelijke zoetigheden hier ook wel aanwezig zijn, maar een gezonde maaltijdsalade zal zeker niet ontbreken op de kaart. Een tearoom hoeven de mensen wel niet te verwachten. We kiezen hier bewust voor in functie van ons privéleven. Zo zullen we doorheen de week om 7 uur ’s morgens al openen zodat we de keuken om 14.30 uur kunnen sluiten en om 15 uur sluiten we dan de zaak. Op zaterdag voorzien we een brunchconcept op reservatie. Dan presenteren we een vaste menu van ontbijt- en lunchgerechten.”

Ook take-away

Barsista heeft in totaal 28 zitplaatsen en biedt ook take-away aan. Lien en Marlies zijn alvast klaar voor hun nieuw avontuur. “We hopen dat het een bloeiende zaak kan worden en dat we plezier hebben in onze job. We zullen er alvast alles aan doen om onze klanten een fijne beleving te bezorgen in Barsista”, besluiten de zussen.

Barsista is gelegen langs de Westlaan 298 in Roeselare en zal elke weekdag open zijn van 7 tot 15 uur. De keuken sluit om 14.30 uur. Ook op zaterdag is Barsista open, voor brunch op reservatie. Zondag wordt de vaste sluitingsdag. Meer info op www.barsista.be en op Facebook en Instagram.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier