Zomerterras ’t Moment opent de deuren: “Mensen samenbrengen, is hoofddoel van zomerbar”

Annick Viaene en Wim Dobbelaere op hun zomerterras ’t Moment. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Annick Viaene (55) en Wim Dobbelaere (58) openen vanaf deze maand hun zomerterras ’t Moment langs de Weg naar Sint-Kruis. Het koppel combineert de zomerbar met een andere job. Via de nieuwe uitdaging zoeken ze een manier om mensen samen te brengen in hun tuin. “We zijn heel sociaal en willen hier mensen in contact met elkaar laten komen”, klinkt het.

Zij werkt al meer dan 25 jaar als verzekeringsmakelaar in haar kantoor in Damme, hij is al sinds jaar en dag actief als handelaar in drukkerijproducten. “Mijn dokter vertelde me onlangs dat ik op deze manier van werken rechtstreeks naar een burn-out ga, dat zette me aan het denken”, vertelt Ann.

“Ook ik heb een stresserende job en ben ofwel onderweg ofwel op de computer bezig. Maar we zien allebei graag mensen en dromen al altijd van een eigen plek waar we mensen kunnen samenbrengen”, vult Wim aan.

Stretchtent

Vijf jaar geleden verhuisde het koppel naar z’n woning langs de Weg naar Sint-Kruis. In de groene omgeving werkten ze de voorbije maanden aan hun eigen zomerbar. “We zijn de familie Cobbaert heel erg dankbaar dat we hun weiland naast onze woning mogen gebruiken als parking. In onze tuin plaatsten we een grote stretchtent waar mensen onder kunnen zitten. Zo is er beschutting tegen hevige zon of eventueel regenweer. Binnen maakten we dan een bar met kookfaciliteiten”, gaat Annick verder.

Nieuwe hobby

Het idee voor een zomerbar ontstond al enkele jaren geleden, al liet de uitvoering wat langer op zich wachten. “Tijdens de coronapandemie passeerden hier net als altijd heel veel fietsers. Toen stopte er geregeld iemand met de vraag om even naar het toilet te mogen, of om hun fles water op te vullen. Daar ontstond het idee. We brainstormden een aantal maanden en ondertussen is zomerterras ’t Moment ontstaan”, gaat Wim verder.

“Op termijn ook de bedoeling kleine evenementen te organiseren”

Het koppel ziet de uitdaging als een nieuwe hobby. “Het is echt de bedoeling dat we ons hiermee amuseren. Je zal ’s middags koffie en taart kunnen krijgen, er is een reeks mocktails en cocktails en er zullen ook hapjes zijn. Daarvoor werken we steeds samen met lokale handelaars en leveranciers. Op termijn is het ook de bedoeling om kleine evenementen te organiseren. Ik zit bij de lokale harmonie van Beernem, het zou fantastisch zijn om hier eens een concertje te spelen”, besluit Wim.

Zomerterras ’t Moment is van donderdag tot en met zaterdag open van 14 tot 20 uur. Op zondag is de zaak open van 10 tot 18 uur. Meer informatie via de Facebookpagina van zomerterras ’t Moment.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier