ZomerBar Mworsjille start 3de editie op Moorsele Koerse: “Groot scherm voor de sport”

Mathieu Dewitte en Ann Missiaen
Redactie KW

Mathieu Dewitte en Ann Missiaen, zaakvoerders van MDW Dakwerken en uitbaters van B&B Ter Gracht, vinden nu voor het derde jaar tijd voor de opstart en uitbating van de zomerbar Mworsjille. Dit jaar doen ze nog een extra inspanning.

“We gaan vol voor de sportzomer die op ons afkomt”, vertelt Mathieu enthousiast. “Er komt een groot scherm voor alle sportevenementen. Zo kunnen sportliefhebbers hier terecht voor het Europees Kampioenschap voetbal, de Ronde van Frankrijk én de Olympische Spelen. Er staan verschillende activiteiten op het programma zoals het petanquetornooi, een dartstornooi en een barbecue. En we blazen de kaars uit met de tweede editie van het Ditch Festival, met verschillende bekende dj’s op 15 augustus.”

Extra toog

Het scherm blijft er de hele zomer, dus is het natuurlijk hopen op mooi weer. “Er komt een extra toog en extra sanitair. We kijken uit naar goeie Rode Duivels die ver geraken, maar ook andere matchen kunnen interessant zijn. Denk maar aan Frankrijk – Duitsland of wie weet Engeland – Spanje? En we rekenen op een herstelde Evenepoel voor de Tour.”

Wie er al geweest is, weet dat je er een rustige plek vindt, midden in de natuur, met speeltoestellen voor de kinderen, ideaal om even te genieten. “We gaan de opstelling wel wat veranderen. We starten voor Moorsele Koerse al op vrijdag 7 juni. Zaterdag 8 is er de start en aankomst van eerst de Parochianenkoers ‘Grote Prijs MC Interieur’ met daarna de juniorenkoers of de ‘Grote Prijs Sam Cappon’. Dat weekend komt er een veilige toog aan de straatkant en na de koers optredens van Zanger Jens, Cecile en Harry Campari.”

Gratis vat

“Op Vaderdag geven we een gratis vat vanaf 11 uur. Om te bekomen voor wie is gaan stemmen”, grapt Mathieu. “Op de nationale feestdag is er sfeervolle muziek op de Fêtes des Belges en op de Olympische Spelen zullen er wel wat Belgische medailles komen. Sportliefhebbers zijn zeker welkom, maar ook wie gewoon even wil wegdromen.” (HV)

Informatie over Mworsjille Zomerbar vind je op Instagram Mworsjille_zomerbar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier