Zaakvoerders van Maison de Marie openen nu ook Au Bain Marie: “We mikken op breed publiek van fijnproevers”

Glenn Vanhee en Marie Claeys zijn klaar voor de opening van hun tweede zaak. © GF
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Zaterdag opent met Au Bain Marie een gloednieuw eet- en winkelconcept aan de Leie. De zaak komt op de plaats van het vroegere Brasserie Badhuis, bij het zwembad dus, maar is veel meer dan zomaar een cafetaria. “Zwemmers zijn uiteraard welkom, maar we mikken op een veel breder publiek van fijnproevers.”

Marie Claeys (34) en Glenn Vanhee (36) zijn met Au Bain Marie niet aan hun proefstuk toe. Nu al zijn ze de drijvende krachten achter Maison de Marie, dat eveneens verhuist van Rekkem naar de nieuwe locatie. “Na meer dan 15 jaar Maison de Marie voelden we dat het tijd was voor een nieuwe stap. We waren al een tijdje aan het uitkijken naar een ideale locatie om onze droom waar te maken en de zaak uit te breiden”, klinkt het enthousiast bij Marie.

“De voorbije jaren deden we, naast onze winkel, veel ontbijten en andere catering op locatie. Dat is heel leuk en we blijven het ook doen in de toekomst, maar het is natuurlijk ook fijn om een eigen, vertrouwde keuken te hebben. Met Au Bain Marie hebben we nu eindelijk een plaats waar mensen ons kunnen opzoeken.”

Twee zaken in één

“Maison de Marie blijft dus bestaan en ons atelier blijft in Rekkem, waar we zelf talloze verwennerijen maken. De winkel zelf brengen we voortaan onder in Au Bain Marie. Op die manier creëren we een uniek eet- en winkelconcept. Beide zaken zullen sterk met elkaar verweven zijn. Enerzijds kunnen mensen de lekkernijen van Maison de Marie kopen en meenemen naar huis, anderzijds kunnen ze gezellig ter plaatse iets eten en drinken bij Au Bain Marie. De combinatie belooft druk te worden, maar we hebben daarop geanticipeerd door extra mensen aan te werven. We zijn dus omringd met een sterk team en zien het helemaal zitten.”

Marie is opgegroeid in de horeca. Opa Jacques Dupont was slager en traiteur, mama Sabine Dupont chocolatier. Echtgenoot Glenn is dan weer actief als kok. Het is door die invloeden dat Maison de Marie de voorbije jaren uitgroeide van een chocolaterie tot een complete cateraar met ambachtelijke kwaliteitsproducten. Ook in Au Bain Marie zullen alle elementen mooi samenkomen. “Mensen kunnen er doorlopend langskomen. Voor een streekbiertje met hartige tapas, maar ook voor een koffie met heerlijke zoetigheden. We zijn van woensdag tot en met zondag doorlopend open van 8.30 tot 18 uur en op vrijdagavond tot 21.30 uur. Dat betekent dus dat we altijd open zijn voor ontbijt, brunch en lunch, maar op vrijdag ook ’s avonds. Wanneer je ook langskomt, we streven steeds naar de hoogste kwaliteit. Net zoals we dat bij Maison de Marie al jarenlang doen.”

Geen cafetaria

Hoewel Marie en Glenn hun strepen al vele jaren verdiend hebben met Maison de Marie, blijft de opening van hun nieuwe zaak toch spannend. “Het is sowieso een hectische periode geweest, want samen met onze drie kindjes hebben we ook privé een verhuis achter de rug”, lacht Marie. “Het is de voorbije weken een beetje veel geweest, maar we zitten mooi op schema. We hebben het interieur helemaal onder handen kunnen nemen en namen de tijd om alles uitvoerig te testen. Zo zullen we er zaterdag meteen staan bij de opening.”

Door het interieur te moderniseren en gezelliger te maken, hebben Marie en Glenn ook komaf gemaakt met het cafetariagevoel. “Onze zaak ligt natuurlijk bij het zwembad en zwemmers blijven hier in de toekomst méér dan welkom na het sporten, maar louter een cafetaria zijn we zeker niet. Dat zeggen we natuurlijk met alle respect voor andere cafetaria’s, maar wij willen ook een andere doelgroep bereiken. We beschouwen de zaak veel meer als een hip, gezellig en uniek concept aan de Leie. Alle fijnproevers zijn hier welkom. Alles wat je proeft bij Au Bain Marie, is topkwaliteit en hetgeen waar wij ook zelf van houden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier