Wie neemt bekende bistro ’t Zeezotje in Oostende over? “We willen het wat rustiger aan doen”

(foto TVA) © timmy van assche
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De bekende bistro ’t Zeezotje in Oostende zoekt een overnemer. De huidige uitbaters, Enrico (68) en Nancy (58), willen het wat rustiger aan doen en starten de zoektocht naar nieuwe zaakvoerders. De overname wordt behartigd door vastgoedkantoor Viaene. “We willen onze tijd verdelen tussen Oostende en Italië”, zegt het koppel.

Officieel is de zaak gevestigd in de Bonenstraat 17, maar van op de Visserskaai en het Vissersplein valt het pand het meest op. Al was het maar omwille van de Popeye-achtige figuur in het uithangbord van de zaak. De bistro, die maar liefst 230 zitplaatsen telt, is niet alleen erg bekend in Oostende, maar in het hele land.

Italo-Belgische keuken

Op de kaart van ’t Zeezotje staan vooral Italiaanse gerechten met een Belgische draai en Vlaamse klassiekers. Denk bijvoorbeeld aan pasta’s vongole en frutti di mare, maar ook het eigen vispannetje trekt lekkerbekken aan. Die Italo-Belgische keuken is geen toeval: uitbater is namelijk Enrico Ricciolini, geboren in Italië en midden jaren zeventig definitief in Oostende komen wonen. Zijn vader Gino was ook bekend als verhuurder van billenkarren. Samen met René Depreter stichtte hij in 1992 dus ’t Zeezotje. Na het vertrek van René bleven Enrico en zijn vrouw Nancy Vanbavinckhove de klanten soigneren.

Leuk weetje: schoonbroer is Willy Vanbavinckhove, bekend omwille van z’n zangkunsten onder eigen naam en als Will Andis en Willy Trisep. Enrico zelf kan ook een stevige noot zingen en studeerde ook zang. De bistro kent ook een hecht en professioneel team, want in september nog won het personeel de derde editie van de Oostendse Plateaukoers.

Genieten van het leven

Enrico en Nancy zoeken nu, respectievelijk 68 en 58 jaar, nieuwe uitbaters om de zaak over te nemen. “We willen het wat rustiger aan doen en samen genieten van het leven. We hebben nog een optrekje in Italië en willen onze tijd verdelen tussen Oostende en de ‘Laars van Europa’”, lichten ze de reden van hun nakende afscheid toe.

De overname wordt behartigd door vastgoedkantoor Viaene.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier