Wellicht geen pop-up in Capellehof deze zomer

(foto JS) © jan_stragier ©2024 Jan Stragier
Redactie KW

De invulling van de hoevewoning van het Capellehof in Rollegem-Kapelle als een pop-up in de zomer is verre van zeker. Ledegem greep naast een lening van 250.000 euro aan een lage intrestvoet van het Bouwfonds Onroerend Erfgoed. “Raar maar waar: halfweg februari was het budget al opgebruikt”, zegt burgemeester Bart Douchy (CD&V/VD).

“Misschien openen we de hoevewoning wel in de staat waarin ze zich nu bevindt. Het is eerder al eens gebruikt geweest.” Na de gemeenteraad vroegen we de burgemeester waarom men nog niet is begonnen met de renovatie van de woning. “Dat komt door de traagheid van Monumenten en Landschappen”, klinkt het.

Het was fractieleider Caroline Seynhaeve (Vooruit) die tijdens een korte gemeenteraad vroeg naar de stand van zaken van de pop-up. Ze deed dat ook voor de nieuwbouw De Samenkomst. “De aannemer is nog niet bekend, de offertes komen binnen”, aldus de burgemeester.

Sint-Hubrechtsplein

Seynhaeve vroeg ook hoe het zit met het ambitieuze bouwproject op het Sint-Hubrechtsplein in Sint-Eloois-Winkel. “De omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementsblok is verleend aan de projectontwikkelaar”, zegt Bart Douchy. “Hij heeft altijd gezegd dat één derde van de flats moet verkocht zijn vooraleer de werken starten.”

Andy Vandoorne (Vooruit) vroeg wanneer er publieke laadpalen voor elektrische auto’s worden voorzien. “We wachten vol ongeduld op de installatie in opdracht van Total Energy”, zegt de burgemeester. Vandoorne wilde ook weten hoe het zit met de Hoppinpunten in elke gemeente. Het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot je bestemming te bereiken is de bedoeling van een Hoppin.

“Aan De Samenkomst lukt het niet, we kiezen voor de kerkomgeving omdat er daar meer parkeerplaatsen zijn en er ook plaats is voor fietsrekken”, aldus schepen van Mobiliteit Greta Vandeputte (CD&V/VD). “Als er een Hoppinpunt komt in Rollegem-Kapelle dan kiezen we daar ook voor de kerkomgeving, idem voor Sint-Eloois-Winkel.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier