Weer zomerbar De Komeere in beschermde vakwerkwoning

Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe van De Komeere. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe van De Komeere openen ook deze zomer hun pop-up zomerbar in Haringe. In de voortuin van hun beschermde vakwerkwoning uit 1634, Haringeplein 5, is iedereen welkom. Ze serveren koffie en taart onder de kerktoren van Haringe.

“In onze voortuin met zicht op de kerk van Haringe, openen we tot 29 september een pop-up zomerbar. Op zaterdag en zondag kan je er telkens vanaf 11 uur genieten van huisgemaakte taart, cake, koffie of thee. Op de kaart staan ook wisselende streekbieren, wijn en picon. Proef ook eens de zelfgemaakte limonade”, vertelt Liesbeth. Met het concept De Komeere verzorgt ze ontbijten voor particulieren en groepen.

“Bij mooi weer kun je op zondag ook ontbijten in onze tuin. Dat wordt altijd op onze Facebook een week vooraf aangekondigd. De Komeere is een ideale tussenstop tijdens een wandeling langs het dode IJzerpad of een fietstocht langs Haringe. Er zijn ook voldoende parkeermogelijkheden voor de auto.”

Vroege vogels

Haringenaars Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe begonnen in de zomer van 2021 met De Komeere. Ze bieden ontbijtpakketten aan met streekeigen producten, aangevuld met zelfgemaakte lekkernijen.

“Samen met onze twee zoontjes Leon en Phil wonen we in hartje Haringe, een beschermde vakwerkwoning uit 1634. De Komeere is gegroeid uit het idee om iets op te starten met aandacht voor streekeigen producten. Gezien wij vroege vogels zijn en een gezonde start van de dag belangrijk vinden, was het idee om ontbijten aan te bieden een logische stap. Ook het Westhoektoerisme en de vele vakantiehuizen in onze regio geven ons de ‘goesting’ om vakantiegangers ook smakelijk de streek te laten ontdekken”, zegt Liesbeth.

Tijdens de zomermaanden koppelen ze een pop-up zomerbar aan De Komeere. “Ik heb een hart voor zelfgemaakte lekkernijen en gezellige koffiemomenten. Met De Komeere willen we niet enkel de nadruk leggen op streekeigen lekkers, maar evengoed op onze prachtige streekeigen taal.” ‘Komeere’ is een West-Vlaams dialectwoord dat verwijst naar een dame die graag roddelt.

Info: www.dekomeere.be