In de binnentuin van de site Oud Sint-Jan in Brugge organiseren de uitbaters van Lio’s voor het tweede jaar op rij het gastronomische concept Jardin d’Hiver.
“Van 25 oktober tot en met 5 januari kun je er in verwarmde serres rondom een buitenkeuken gastronomisch genieten”, zegt Pieter Buysse. Samen met zijn vennoten van restaurant en feestzaal Lio’s organiseerde hij vorig najaar voor het eerste Jardin d’Hiver: een opmerkelijk gastronomisch concept waarbij ze gebruik maken van de prachtige en onderbenutte binnentuin van Oud Sint-Jan, de site waar ook Lio’s gelegen is.
“Door het grote succes van vorig jaar besloten we dit te herhalen”, zegt Pieter. “De gasten zullen dus opnieuw kunnen genieten van de mooie setting. De acht verwarmde glazen serres, met zicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bieden plaats aan acht personen. Van 25 oktober tot en met 5 januari kun je hier gastronomisch genieten van de gerechten die klaargemaakt worden in de buitenkeuken. De keuken is in handen van het keukenteam dat ook in Lio’s actief is. Dit unieke concept vraagt ook om een aparte manier van koken. Dit wil zeggen veel vuur en spektakel en bereidingen op de ‘Tiger Fire’.”
Toppers als gastchef
Nieuw bij deze tweede editie is dat er samengewerkt zal worden met enkele toppers uit de Brugse culinaire wereld als gastchef. Wie dat precies allemaal zijn, kon de organisator nog niet in detail meegeven, maar alvast Hermes Vanliefde, de voormalige mede-eigenaar en chef-kok van restaurant Rock Fort, zou erbij zijn. Vanaf een gezelschap van zes personen is ‘private dining’ met familie, vrienden of collega’s mogelijk.
“Jardin d’Hiver beschikt ook over één ruimere serre waar tot 22 personen kunnen in plaatsnemen. Dat is dus zeker een originele plek om een afterwork, teambuilding of fin de saison te beleven”, geeft Pieter Buysse nog mee. “Bovendien kan je elke zondag hier terecht voor een brunch vanaf 10 uur: Sunday’s Serre Brunch.”
Info: Jardin d’Hiver, Zonnekemeerst, site Oud Sint-Jan, Brugge, www.jardin-dhiver.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier