Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond

Annie De Pauw (Vooruit), schepen van Sociale Zaken: “Deze opleiding is een win-win voor Blankenberge” © WK
Redactie KW

In Blankenberge zijn 18 procent van alle ondernemingen horecazaken. De horecasector maakt dan ook een belangrijk deel uit van het werkaanbod. Omdat vacatures voor de job van keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding keukenmedewerker.

De mobiele opleiding tot keukenmedewerker is een praktijkgerichte opleiding. De cursisten leerden alles over werken in de keuken: van snijtechnieken tot bereidingen van gerechten, snacks en desserts. Ze leerden gerechten mooi dresseren en de hygiëneregels stonden ook op het opleidingsmenu. De opleiding werd al voor de vijfde keer in Blankenberge georganiseerd en ging van start op 19 februari. De lessen vonden plaats in hotel Cavalli. Aansluitend op de opleiding volgden de zeven cursisten een stage bij verschillende horecazaken in Blankenberge. Idealiter resulteert dit in een duurzame job.

Drempelverlagend

Annie De Pauw (Vooruit), schepen van Sociale Zaken: “Deze opleiding is een win-win voor Blankenberge: het is een manier om de vele vacatures in te vullen en werkzoekenden met interesse in de horeca naar werk te leiden. Bovendien komt de mobiele opleiding naar de geïnteresseerden, en niet omgekeerd. Die fysieke nabijheid werkt drempelverlagend.” Johan Van Hecke, projectmanager mobiele opleidingen VDAB, vult aan: “Door de mobiele opleidingen kunnen wij heel lokaal en maatgericht werken en bereiken we meer mensen. Ook niet-beroepsactieve mensen kunnen hieraan deelnemen, waardoor zij opnieuw actief kunnen worden op de arbeidsmarkt. Om nog meer mensen warm te maken voor een job in de horeca, trekken wij nu ook rond met onze horecatrailer, waarin men alles te weten komt over de verschillende beroepen en opleidingen in de horecasector.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier