Vicky en Domien brengen vleugje Spaanse charme naar Oostende met eigen tapasbar: “Ook de menukaart is volledig in het Spaans”

Vicky en Domien van Alhambra in Oostende. © ZB
Redactie KW

Vicky Philips (38) en Domien Van Loock (47) van café De Pelikaan openden onlangs hun eerste foodbar ‘Alhambra’ in Oostende. Met authentieke Spaanse gerechten en een uiterst huiselijke inrichting transformeerden ze het pand in een sfeervolle tapasbar. “Alles wat je hier ziet, van de posters aan de muur tot de wijn, komt helemaal uit Spanje.”

Op de hoek van de Wittenonnenstraat en de Kaaistraat kun je vanaf nu de Spaanse tapas- en wijnbar Alhambra vinden. De naam Alhambra verwijst naar het eeuwenoude paleis Alhambra in de Spaanse stad Granada. Die stad is al jaren een van de favoriete vakantiebestemmingen van zaakvoerders Vicky en Domien. Het koppel, dat al drie jaar café De Pelikaan in de Wittenonnenstraat uitbaat, was al langer op zoek naar een tweede pand. “We droomden ervan om een restaurant te openen waar mensen zich echt op reis waanden. Zelf vertoeven we heel graag in Spanje en hebben dan ook heel veel voorliefde voor Andalusië, de Spaanse keuken en de tapascultuur. We wilden dat gevoel naar Oostende brengen”, vertelt het stel.

Uniek

“We zijn ondernemers, maar genieten ook van lekker eten. In Spanje heb je ontzettend veel tapasbars. Daar zijn dat kleine restaurantjes waar mensen gaan zitten voor een kleine hap in een gezellige sfeer. Je hoeft er ook meestal niet te reserveren of lang te wachten”, vertelt Domien. “We zijn de eerste authentieke Spaanse tapasbar in Oostende. Op de kaart staan tapas en wisselende suggesties volgens het seizoen. De kaas, ham en wijn, alles is afkomstig uit Spanje en wordt door ons vers en in huis bereid. De wijnkaart is op een uitzondering na volledig Spaans. Mensen kunnen ook echt Spaans bier bij ons proeven.”

Domien begon zijn horeca-avontuur met cafés in Brugge en Gent. Vicky heeft jaren in de vastgoed- en financiële sector gewerkt. Het stel verhuisde dertien jaar geleden naar Oostende. De tapasbar, die voornamelijk door Vicky zal worden uitgebaat, ligt niet toevallig op een boogscheut van café De Pelikaan. “We zijn al bijna vier jaar eigenaars van De Pelikaan, dus voor ons is een foodbar ook een nieuw avontuur”, zegt Domien. “Zoals we jaren geleden op De Pelikaan zijn gebotst, viel ons oog ook toevallig op dit pand. Nu, we hebben wel altijd de ambitie gehad om een tweede pand te openen met een focus op eten. Toen Bistro Devino overnemers zocht, hebben we niet lang getwijfeld.”

In het pand bevond zich vroeger Bistro Divino. Het interieur kreeg ondertussen een volledige make-over en werd uitgebreid met een terras. “We hebben zo goed als alles zelf verbouwd. De tegels, postkaarten en posters aan de muur hebben we allemaal in Spanje gekocht. Zelfs de playlist bestaat uit originele Spaanse nummers en liederen”, vertelt Vicky. “Zoals Domien zei, kunnen we echt genieten van lekker eten. In Spanje hebben we zelf al veel tapasbars bezocht. In Alhambra hangt er een kader uit met de menukaarten van heel wat tapasbars die we tot nu toe bezocht hebben. We hebben een selectie moeten maken, want niet alles kon erbij.”

Vicky en Domien zijn natuurlijk nog lang niet uitgereisd. “We zijn van plan om nog heel veel naar Spanje te gaan. We willen blijven bijleren, maar ons ook laten inspireren. En… onze collectie aan de muur uitbreiden”, knipoogt het stel. (ZB)

Alhambra Foodbar is open van woensdag tot zondag telkens van 16 tot 23 uur. Maandag en dinsdag zijn sluitingsdagen. Elke middag kan er gereserveerd worden voor grote groepen. In Alhambra kan je ook prima alleen een wijntje nuttigen of een hapje eten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier