Het Mexicaanse restaurant Carrello in de Leopoldstraat in Blankenberge opent op vrijdag 5 april opnieuw de deuren na een totale make-over. “We wilden onze eigen stempel drukken”, zeggen zaakvoerders en zielsverwanten Diego Vantorre (27) en Grace Bailly (26).
Het jonge uitbaterskoppel Diego en Grace is na een sluiting van twee maanden klaar voor een nieuw seizoen én voor de toekomst. “Wij hebben de zaak in oktober 2019 overgenomen van mijn oom Eddy, die hier meer het traditionele Mexico uitstraalde met zijn zaak. Die warme aardetinten zijn typisch Mexicaans, maar wij kozen meer voor de terracottakleuren”, toont Diego.
Klassiek en modern
En wie Mexico zegt, zegt natuurlijk ook imposante cactussen: check. “Wat de kaart betreft, zijn we meer de richting van foodsharing ingeslagen. Je zal er de klassiekers – maïstaco’s, tostadas, churros, … – ook nog wel op terugvinden, maar we vonden het belangrijk om bij de tijdgeest te blijven en ook een meer eigentijds Mexico te presenteren. Het is ook plezanter voor onze klanten als ze geregeld nieuwe gerechtjes op de kaart zien staan, en foodsharing is hip. Mensen vinden het fijn om diverse gerechtjes te proeven”, klinkt het.
Familiezaak
Het restaurant bestaat ondertussen al 23 jaar onder de naam Carrello. “Mijn oom heeft er eerst 14 jaar mee aan het Heldenplein in Heist gezeten, en is dan in 2015 naar Blankenberge gekomen. Het restaurant was hier dus al een jaar of vier toen Grace en ik het overnamen, en corona heeft ons eerst wel wat kopzorgen gegeven … Maar vandaag mogen we zeker niet klagen”, vertelt Diego, die altijd al van een eigen horecazaak gedroomd had.
“Ik kom uit een vissersfamilie, maar mijn ouders hebben vroeger ook nog een café gehad in Zeebrugge. Zelf werkten we daar ook een tijdlang in de horeca. Het was dus gewoon een kwestie van tijd voor we samen een eigen zaak zouden starten.”
Mexicaans eten zit volgens het koppel helemaal in de lift. “Ook tapasbars durven al eens nacho’s op de kaart te zetten”, zegt Diego. De beleving wordt in de nieuwe Carrello nóg belangrijker. “Als je bij de Mexicaan binnenstapt, moet je dat instant vakantiegevoel ervaren”, klinkt het.