Traiteur Lamon op de Markt van Roeselare volledig in het nieuw: “Nu veel meer plaats om lekkere dingen te maken”

De traiteurszaak is helemaal vernieuwd. “Nu is alles helemaal zoals ik het wou”, zegt zaakvoerder Mathieu Vanneste. © SB
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Nadat de zaak voor zes weken gesloten bleef voor serieuze werken , opende Traiteur Lamon in de Roeselaarse Ooststraat donderdagochtend opnieuw de deuren. “Alles is nu volledig zoals ik het wou”, aldus zaakvoerder Mathieu Vanneste (37).

Traiteur Lamon is een naam die al 150 jaar luidt als een klok in Roeselare. Mathieu Vanneste nam tien jaar geleden de zaak over. “De voorbije zes weken sloten we de deuren en werden grootse werken doorgevoerd. De winkel onderging een metamorfose. Nu is alles volgens mijn gedacht”, zegt Mathieu enthousiast. In vergelijking met vroeger is de winkel gespiegeld. Zelfs de deur kreeg een nieuwe plaats. “Ik ben erg blij met het eindresultaat, maar eigenlijk vond de belangrijkste wijziging in de keuken plaats. Die is dubbel zo groot geworden waardoor we nog veel meer ruimte en mogelijkheden hebben om lekkere dingen te maken.”

In vergelijking met vroeger is de winkel nu gespiegeld

Door de frigo en de koelcel te verhuizen naar de eerste verdieping ontstond er daar meer plaats. “De werken verliepen zoals we hadden gepland. Vol enthousiasme zijn we donderdag gestart op onze nieuwe werkplek. We wilden sowieso hier ook blijven. De traiteurszaak is uitstekend gelegen, pal in het begin van de Ooststraat.”

Gevulde focaccia’s

De vernieuwde zaak lokte donderdagochtend onmiddellijk een pak volk. “We hebben het gevoel dat onze klanten ons wel gemist hebben”, aldus Mathieu. De openingsuren van de winkel en het aanbod is er hetzelfde als voorheen. “Maar we hebben wel één nieuwigheid waar ik erg in geloof. We bieden voortaan ook warme, gevulde focaccia’s aan. In Vlaanderen zijn die nog erg onbekend, maar wereldwijd wint die lekkernij enorm aan populariteit. Ik speelde al een tijdje met het idee om er mee te starten, maar dit is het ideale moment. Hopelijk kunnen we ook de Roeselarenaars warm maken voor focaccia.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier