Touroperator Herman & Vandamme lanceert Bar Bus

© (Foto CLL)
© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Tropische muziek, comfortabele loungestoelen en exotische drankjes? Neen, we dromen hier niet luidop van het strand van Copacabana maar bevinden ons op de terreinen van Touroperator Herman & Vandamme. Met hun Bar Bus hebben ze een oude, aftandse bus een nieuwe en hippe bestemming gegeven. “En dat allemaal omdat mijn vrouw vond dat ik teveel lawaai in huis maakte” lacht Steven Windels (42).

Dat de reissector tijdens de coronacrisis stevige klappen heeft gekregen is ondertussen geen geheim meer. Verschillende maanden werd het verlaten van het land ronduit verboden en tot op heden zit het gros van de wereld nog steeds gedeeltelijk op slot. “En als touroperator, gespecialiseerd in busreizen, wil dat natuurlijk zeggen dat je plots heel wat vrije tijd hebt.” Steven, die samen met zijn echtgenote Aline Herman aan het roer staat van het gerenommeerde Herman & Vandamme, begon zo in huis te klussen. “Het ideale moment voor een mancave was aangebroken en vol goede moed begon ik eraan” lacht de ondernemer. “Maar al snel kwam Aline morrelen dat ik veel te veel lawaai maakte. Ik moest mijn mannenstekje maar buiten gaan opbouwen. Op onze binnenkoer hadden we nog een oude bus staan. Met zijn kapotte versnellingsbak en versleten motor stond hij hier al jaren stil en dus leek dat de ideale oplossing te zijn. Het gekke idee groeide uit tot wat het vandaag is: een tropische zomerbar.”

De Bar Bus is meer dan alleen maar een café dat door middel van enkele paletten ineen werd geflanst. “Ook onze eigen techniekers zagen hun werklast plots smelten als sneeuw voor de zon en dus besloten we om ze voor dit project in te schakelen” gaat Steven verder. “Op die manier konden we een volledig uitgeruste bar in de bus installeren en daar stopte het niet voor ons. Het stuk grond voor de bus werd omgetoverd tot een oase van rust en ontspanning, waar je bij een heerlijk glas van de zonnestralen kon genieten. Ook kinderen kunnen hier vrij spelen want het volledige stuk grond is verkeersvrij. We wilden onze bestaande klanten uitnodigen om hier iets te komen drinken om zo onze band levendig te houden en plaatsten afgelopen donderdag een bericht op onze facebookpagina. Het resultaat was ronduit overweldigend want het ganse weekend vond zowat iedereen zijn of haar weg naar de Bar Bus.”

Het tijdelijke project kende op korte tijd dusdanig veel succes, dat Steven en Aline al op langere termijn aan het denken zijn. “We willen natuurlijk niet het zoveelste café zijn maar we hebben natuurlijk wel enkele troeven die we willen uitspelen” sluiten ze af. “Wie hier een glas komt drinken krijgt meteen ook enkele flyers mee over de reizen die deze zomer al mogelijk zijn. Daarnaast is de Bar Bus ondertussen ook al verhuurd voor enkele coronaveilige verjaardagsfeestjes. Enkele bedrijven spraken ons ook aan met de vraag of we met de bus niet tot bij hen konden rijden. Het spreekt dus voor zich dat we gaan moeten nadenken over een meer permanente oplossing.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier