Tordale Café viert twintigste verjaardag in De Troubadour: “Zowel jong als oud zijn welkom”

V.l.n.r. Walter Casier, Marc Bogaert, Margeaux Devacht en Griet Pollet. © JS
Johan Sabbe

In 2004 is het Tordale Café van start gegaan en dus viert het project zijn 20ste verjaardag.

Marc Bogaert en Walter Casier waren de mannen van het eerste uur: zij namen destijds het initiatief. De bedoeling is na 20 jaar dezelfde gebleven: de cliënten van Tordale een gezellig avondje op café bezorgen. Om wat bij te kletsen, aan de toog te hangen, een pintje te drinken, te tafelvoetballen en muziek te beluisteren van de vaste dj’s Willy Dekeyser en Ricky Pollentier. Later kwamen ook de dj’s Kim en Bjorn erbij om mooie plaatjes te draaien. En Stefanie Neyrinck vervoegde het gezelschap als vrijwilliger.

Gestart in De Closjard

“We zochten in 2004 naar een café in het stadscentrum dat de cliënten één avond per maand mochten openhouden”, zeggen de pioniers Marc en Walter. “We namen contact met de toenmalige verantwoordelijken van het jeugdhuis De Closjard, die meteen enthousiast reageerden. De samenwerking ging van start. Tordale mocht gebruikmaken van de accommodatie, toen nog in de Rijselstraat, en de winst van de verkoop van de consumpties ging naar het jeugdhuis. Een win-winsituatie! Intussen is het jeugdhuis omgedoopt tot De Troubadour en naar de Zuidstraat verhuisd.”

Door de jaren heen waren diverse medewerkers op post om er maandelijks een gezellige avond van te maken. Naast de anciens hielpen onder andere ook Stefanie Neyrinck, Dimi Rosselle, Griet Pollet, Kim Vanacker en Maxime Serroels enthousiast mee. Coach Margeaux Devacht is bereid om de toekomst van het project te helpen bepalen.

Iedereen is welkom in het Tordale Café: cliënten en ex-cliënten, hun familie en vrienden, personeelsleden, leden van het jeugdhuis, enzovoort. Geregeld hebben er leuke thema-avonden plaats, zoals een nieuwjaarsdrink, een tombola, een sintfeest en noem maar op.

“Op donderdag 18 april wordt het 20-jarige bestaan gevierd”, aldus Marc en Walter. “We verwelkomen jong en oud vanaf 19 uur voor een drankje en hapje. Afspraak in jeugdhuis De Troubadour in de Zuidstraat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier