Tash (19) laat nieuwe wind waaien door Hoeve De Kerpel: “Ons doel? Bezoekers laten genieten”

Tash is helemaal klaar voor zijn nieuwe uitdaging. © JDW
Redactie KW

Het is al enkele jaren een van de hotspots langs de Leie, nu waait er een nieuwe wind door Hoeve De Kerpel. Tash Lambrecht (19) uit Tielt baat sinds kort de zomerbar op de grens van Bissegem en Wevelgem uit en dat zeven op zeven.

Idyllischer wordt het nauwelijks. Naast het jaagpad langs de Leie, tussen groene weiden waar de paardjes rustig dartelen, bevindt zich Hoeve De Kerpel. In de straat Moravië, pal op de grens tussen Bissegem en Wevelgem, is het rustig vertoeven. Vlakbij de drukke N8, op een boogscheut van het industrieterrein Wevelgem Zuid en op een steenworp van de R8 – maar dat is in niks merkbaar.

Een ideale stek voor een zomerbar, dacht Nicolas Debaveye in 2019. Te voet of met de fiets kon je via het jaagpad doorsteken om de dorst te lessen, maar ook via de parking naast Het Bijenhof is de bar te bereiken met de auto. Een verborgen rustpuntje, wist ook Tash Lambrecht.

Zalig vertoeven

Toen de 19-jarige Tieltenaar hoorde dat er een nieuwe uitbater werd gezocht, twijfelde hij geen seconde. “Ik was hier zelf al enkele keren gepasseerd en vond het hier zalig vertoeven”, vertelt hij. “Ik ben er dan ook meteen opgesprongen én ingevlogen.”

Dat was ook nodig. Amper een maand geleden besliste hij zich in het avontuur te storten. “Er was nog heel wat werk aan de winkel – er stond hier niks, het gras stond hoog en de frigo’s zaten nog vol van de vorige zomer. Het was zowat van nul beginnen. Dankzij familie en vrienden Shani en Tom konden we toch opendoen op de voorziene datum.”

Tash kent het klappen van de horecazweep. Zijn ouders baten restaurant ’t Kasteelke in Wakken uit, zelf studeerde hij aan Ter Groene Poorte in Brugge. “Ik weet dat dus dat het hard werken is”, lacht hij. Maar dat schrikt hem niet af. “Ik wil dan ook elke dag open zijn. Je mag als zomerbar maar een beperkte periode open zijn, die wil ik goed besteden.”

Iedereen welkom

Elke dag zal de zomerbar open zijn van 14 tot 23 uur, op vrijdag en zaterdag is dat van 11 uur tot 1 uur. “We mikken niet op een bepaald publiek, iedereen is hier welkom”, klinkt het enthousiast. “Ons doel? Dat is simpel, elke bezoeker laten genieten. Je moet hier op je gemak zitten en een thuisgevoel hebben.”

Op de kaart staan vooral simpele dranken en gerechten. “Een gewone croque of warme en koude tapas om te eten, om te drinken verschillende bieren en cocktails. Mojito’s, bijvoorbeeld, met of zonder aardbeien. Ook de non-alcoholische variant. Dat vind ik belangrijk, je moet ook kunnen genieten als je geen alcohol drinkt.”

Hoeve De Kerpel, die ook voor events te boeken is, is nog maar net open, maar Tash is dolenthousiast. “Het is nog wat zoeken – personeel vinden is niet makkelijk, maar we gaan ervoor. We sleutelen nog wat aan de kaart en kijken wat de beste formule is. Maar het weer is nu alvast perfect voor wat we voor ogen hebben.” (JDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise