Stefan, Laure en Xena openen Brasserie Reigerlo in Beernem: “Droomden van een eigen zaak”

Stefan Moerman, Xena Moerman en Laure Vandamme. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Aan de op- en afrit van de E40 in Beernem opent Brasserie Reigerlo op 14 april de deuren. Stefan Moerman (49), partner Laure Vandamme (40) en zijn dochter Xena Moerman (25) starten er een nieuwe zaak in het pand waar vroeger een antiekwinkel zat.

Al in december 2022 startte het project van het trio. “Vroeger baatten we Brasserie De Radio in Ruiselede uit. We deden dat heel wat jaren, maar droomden van een eigen zaak. In Ruiselede huurden we de zaak van de eigenaar. Toen we deze zaak zagen, twijfelden we niet lang. De ligging is hier perfect”, vertelt Stefan.

“Vergunningsprocedures en andere administratieve zaken zorgden ervoor dat we pas in september vorig jaar van start gingen met de verbouwingswerken. Het pand achter het gebouw aan de straatkant – waar we trouwens wonen – werd volledig gestript. We installeerden er een uitgeruste keuken en richtten alles opnieuw in.”

Inzetten op lunch

Het restaurant beschikt over negentig plaatsen. Bovendien is er beneden een zaaltje voor twintig tot dertig mensen. Ook boven is er een extra zaaltje voor een dertigtal mensen. “In die ruimte is er ook een aperitiefhoekje”, zegt Laure. “Daar kunnen groepen eerst even aperitieven. En mensen die zijn binnengekomen en even wachten op een vrij tafeltje.”

“We hebben niet getwijfeld. De ligging, dicht bij de snelweg, is perfect” – Stefan Moerman

Het concept van het restaurant sluit aan bij hun vorige zaak. “Alleen zetten we meer in op vernieuwing. Bovendien zal de lunch een grotere rol spelen. We zitten hier dicht bij de snelweg en denken dat de lunch meer zal aanslaan. Vandaar ook de keuze om van maandag tot en met woensdag een hele dag te openen vanaf 11 uur. Op donderdag sluiten we omstreeks 17 uur en op vrijdag zijn we dicht. ‘s Zaterdags zijn we open vanaf 17.30 uur, op zondag is de zaak open van 11 tot 17 uur.”

Vader Stefan staat samen met zijn dochter in voor de keuken. Laure verzorgt de zaal samen met een extra personeelslid. “In de weekends versterken we ons met studenten en flexijobbers. Op die manier kunnen we iedereen goed bedienen. We kijken ernaar uit om over een dikke week van start te gaan”, besluit het gezin. (AVH)

Meer info via www.brasseriereigerlo.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier