‘Special guest’ Jean-Marie Pfaff opent Bar Madam in Zedelgem: “Ons groot scherm is klaar voor Rode Duivels”

Nico Vanoost met dochter Laura in de pop-up. Jean-Marie Pfaff komt langs om de bar te openen. © belga/BC

Op vrijdag 14 juni opent pop-up Bar Madam opnieuw de deuren in Zedelgem. “Jean-Marie Pfaff zal erbij zijn voor de opening. Ons groot scherm werd ondertussen geïnstalleerd om alle matchen van de Rode Duivels op te vertonen”, zegt uitbater Nico Vanoost.

Nico Vanoost, zijn echtgenote Ingrid Ghys en hun dochters Lien en Laura openen voor de vierde keer pop-up Bar Madam in de Schatting in Zedelgem. “De eerste editie vond plaats in de zomer van 2020. Na drie opeenvolgende zomers hebben we vorig jaar een sabbatzomer ingelast. Nu vliegen we er weer helemaal in. Bar Madam is open van vrijdag 14 juni tot en met 4 zondag augustus. Openen doen we met Jean-Marie Pfaff en de openingsmatch van de Rode Duivels op groot ledscherm. Afsluiten doen we op zondag 4 augustus met een fin de saison-party. Tussenin organiseren we tal van evenementen én tonen we alle EK-matchen van de Rode Duivels”, blikt Nico vooruit.

“Op onze drankkaart staan de klassieke dranken, maar we serveren ook streekbieren en cocktails”

In de zomerbar geniet je buiten van de rust en het landelijk uitzicht, binnen herbergt Bar Madam een van de mooiste vintage cafés uit Zedelgem en omstreken. “Ook bij minder weer kunnen de mensen dus bij ons terecht. Op onze drankkaart staan de klassieke dranken zoals frisdrank, wijn en pils, maar we serveren ook streekbieren en cocktails. Ons aanbod alcoholvrije bieren en cocktails hebben we uitgebreid. We schenken ook een alcoholvrije rosé die níét naar suiker smaakt. Nog een heel leuk extraatje: de catering wordt verzorgd door Hip Hap.”

Feestdagen

Bar Madam is open van woensdag tot en met zondag. “We hopen alvast op mooi weer. Nog enkele uitblinkers in onze evenementenkalender zijn het optreden van stand-upcomedian Joost Van Hyfte op 28 juni, de salsa-avonden op 5 juli en 2 augustus en de viering van zowel de Vlaamse feestdag op 11 juli, de nationale feestdag op 21 juli én de Franse feestdag op 14 juli. Ja, ook die laatste feestdag vieren wij, al ben ik er dan niet bij. Ik ben dan als freelancer mee naar de Ronde van Frankrijk met Vive Le Vélo”, besluit Nico die al bijna 40 jaar werkt en ervaring heeft in de audiovisuele branche.