In het atelier van Solid Stash op de Pottelberg in Kortrijk gonst het van bedrijvigheid. De diepvriesmaaltijdenfabrikant, sinds juni gevestigd op de site, maakt zich klaar voor een druk eindejaar. “We hebben nog een pak meer ovenhapjes gemaakt dan vorig jaar – en met een kleiner team”, glimlacht co-founder Lily Imschoot. “In totaal 32.500 ovenhapjes, allemaal met de hand gemaakt!”
De ovenhapjes vormen dit najaar het paradepaardje van Solid Stash. De plantaardige bladerdeeghapjes in vijf unieke smaken, bestemd voor de feestdagen, zijn geliefd door klein en groot. “Ambachtelijk bereid in ons Kortrijkse atelier, diepgevroren én klaar voor levering in heel België.”
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Feestelijke verkoopavond
Op donderdag 6 november opent het atelier haar deuren tussen 17 en 21 uur voor een gezellige verkoopavond. “Bezoekers worden verwelkomd met een glaasje en proevertjes en kunnen profiteren van stapelkortingen tot -20 procent.” Ze krijgen ook als eerste toegang tot de limited edition ovenhapjes van het jaar. “Breng dus zeker je frigobox of diepvrieszak mee!”, lacht Lily.
“Bezoekers worden verwelkomd met een glaasje en proevertjes en kunnen profiteren van stapelkortingen tot -20 procent”
Wie nog vroeger aan de slag wil, kan deelnemen aan de ‘early-bird’ inschrijving voor het feestmenu. Vanaf 3 november gaat die verkoop exclusief online van start via de webshop. Vanaf 9 november begint de brede verkoop: iedereen kan de ovenhapjes bestellen zolang de voorraad strekt.
Vegan keuken
Solid Stash profileert zich als een duurzame speler in de vegan keuken. “Alle gerechten zijn honderd procent plantaardig en worden in ons eigen atelier klaargemaakt met verse ingrediënten en veel liefde”, aldus Lily.
Bovendien zet de firma in op bewust verpakken en leveren: de maaltijden blijven tot wel zes maanden perfect ingevroren en kunnen aan huis geleverd worden met een kleinere carbon-footprint.