Samuel en Veerle brengen hun Mister Spaghetti naar Oostende: “We serveren dus spaghetti in zijn veelvuldigheid”

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De kogel is door de kerk: Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch brengen hun spaghetti-only concept naar de Langestraat. Als alles goed gaat opent Mister Spaghetti midden oktober. “Een spaghetti voor je uitgaat, dat gaat er altijd wel in”, klinkt het bij het koppel.

Heel veel mensen kennen Mister Spaghetti wel, maar voor wie het nog niet kent, leggen we dat graag even uit. Het idee voor een spaghettitent waar enkel en alleen maar spaghetti geserveerd wordt, ontstond bij Samuel Van Opdenbosch, geboren en getogen in Blankenberge, maar ondertussen uitgeweken naar Avelgem. In 2014 opende het eerste restaurant de deuren in Roeselare. Nadat ook Veerle Jacobs mee stapte in Samuel’s verhaal, opende het koppel nog vier restaurants in Aalst, Antwerpen, Kortrijk en Brugge. Halverwege oktober komt daar nu ook nog Oostende bij.

“Mister Spaghetti, veel uitleg is daar niet voor nodig”; vertelt Samuel. “We serveren dus spaghetti in zijn veelvuldigheid. Spaghetti kan je op zoveel manieren klaarmaken. Men zegt vaak dat er maar één echte bolgnaisesaus is, maar dat klopt niet. Zelfs in Italië heeft iedere streek zijn eigen bolognaise. Eigenlijk bestaan er miljoenen soorten, want iedereen brengt zijn of haar saus op eigen smaak, met of zonder groentjes.”

“Wat onze sauzen zo speciaal maakt? De diversiteit en de variatie in onze sauzen”, weet Veerle. “We hebben zes verschillende bolognaise sauzen, maar we doen ook spaghetti ’s die compleet out of the box zijn. Smaken die mensen standaard niet zouden proberen, doen wij dan wel. Daarnaast focussen we zeer hard op mensen met allergieën.”

De keuze voor Oostende lag volgens het koppel voor de hand. “We zijn zelf kustmensen, ook al wonen we ergens anders”, gaat Veerle verder. “Daarnaast is Oostende een kleine stad, maar met veel inwoners. Oostende leeft zowel in de winter als in de zomer. En Toerisme doet heel veel inspanningen om het levend te houden. Daarnaast is Oostende ook concept-minded.” Ook de ligging in de stad werd door het koppel bewust gekozen. “We kiezen meestal voor locaties die centraal liggen omdat we de combinatie met het winkelen willen maken. Een spaghetti voor je uitgaat, dat gaat er altijd wel in. Daarom vertoeven we meestal ook in uitgaansbuurten.

Mister Spaghetti zorgt voor een totaalbeleving in hun restaurants en dat zal in Oostende niet anders zijn. “Je krijgt een slabbetje aan om niet te morsen op je kledij”, duidt Veerle. “Daarnaast werken we altijd met een open keuken, waar je de groentjes voor in de saus letterlijk ziet snijden.” Voor 22 euro krijg je er een pot spaghetti van maar liefst 2.3 kilogram. Wie die in een half uur naar binnen kan werken, hoeft niet te betalen. “Of dat doenbaar is? Er zijn al wat mensen in geslaagd. Ooit kwam er een Amerikaan langs die in amper acht minuten de hele kom naar binnen werkte. De man reisde de wereld rond om food-challenges te doen. Niet veel later werd het record verbroken met iets meer dan zeven minuten. Je moet er uiteraard rekening mee houden dat de saus warm geserveerd wordt. De uitdaging valt allerminst te onderschatten.”

Momenteel zijn de werken aan het restaurant volop aan de gang. Als alles goed gaat opent het restaurant midden oktober de deuren. In het restaurant zal er plaats zijn voor negentig stoelen en er komt een groepsruimte waar nog eens twintig mensen kunnen eten. Er is tewerkstelling voor vier vaste medewerkers en enkele jobstudenten. Twee vacatures werden al ingevuld. Er is nog ruimte voor twee vaste medewerkers. Wie interesse heeft in een job bij Mister Spaghetti kan terecht op www.ikbenzotvanspaghetti.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise