Resto Snack Istanbul (Izegem) opent nu ook vestiging in de Ooststraat in Roeselare

Hasan Ünlü in zijn nieuwe Resto Snack Istanbul op het einde van de Ooststraat. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Sinds vorig weekend is in Resto Snack Istanbul in de Ooststraat geopend. Een tweede vestiging nadat Hasan Ünlü vijf jaar geleden met een gelijknamige zaak in Izegem startte.

Hasan Ünlü (38) streek in 2000 uit Turkije in België neer en zette ondertussen al heel wat stappen in de horecawereld. Zo had hij zaken in Deinze, Menen, Oostende, op drie plaatsen in Kortrijk, Meulebeke en Izegem. “Ik start zaken op of neem die over, zorg dat ze goed draaien en dan laat ik ze vaak opnieuw aan iemand anders over.” De zaak in Izegem is nog in zijn handen. Ook daar barstte die uit haar voegen zodat Hasan met Resto Snack Istanbul in september 2020 verhuisde naar de vroegere locatie van de loungebar in Izegem. “We zijn daar bereikbaar vanop de markt, maar ook van langs de kant het station. Het draait daar goed en ondertussen is mijn zoon Serhad ook in de zaak gekomen.”

Vacatures

Zijn oog op het pand in de Ooststraat 146A in Roeselare, naast de halalsupermarkt, had hij al eerder laten vallen. ”Toen de resto-bakkerij in maart 2021 er open ging ben ik eens gaan kijken. Ik was onder de indruk van de mogelijkheden van het pand, het is enorm groot en ook uitstekend gelegen. Toen ik wat later de zaak opnieuw bezocht, heb ik de uitbater een voorstel gedaan. Nu nog zie je vooraan de reclame van de vroegere zaak hangen, maar die wordt weldra vervangen door onze naamborden.“

In Resto Snack Istanbul kunnen momenteel 80 mensen plaatsnemen. “Maar de tafels staan nu ver uit elkaar, op termijn moet hier zeker 100 mensen tegelijk een plaatsje kunnen krijgen. Onze menukaart bevat veel zaken die je ook in Izegem kunt krijgen. Zo zijn er de pitabereidingen, maar ook burger, pizza’s en pasta’s. Ook frituursnacks zijn er te verkrijgen, net als soep en barbecuegrill. En om af te ronden hebben we ook nog een mooi aanbod aan desserts.”

In Izegem draait de takeaway ook op volle toeren. “Hier zullen we die binnenkort opstarten. Maar eerst zullen we zorgen dat we hier goed opgestart zijn. Hier in Roeselare werken we met vier mensen, in totaal zijn we al met 13. Maar we zoeken nog altijd chauffeurs, kandidaten mogen zich altijd aanmelden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise