Op maandag 26 februari worden naar jaarlijkse gewoonte Michelinsterren uitgereikt. Enkele lezers tipten restaurant Vividu uit Harelbeke als mogelijke kanshebber. Chef Laurent Messine relativeert: “Een vermelding kan misschien, maar voor een ster hebben we nog een zeer lange weg te gaan.”
Wie in Stasegem culinair wil dineren, kan sinds twee jaar terecht in restaurant Vividu. Achter het fornuis staat chef Laurent Messine (34), in de zaal heeft zijn vrouw Nicky Grymonprez (29) de touwtjes in handen. Vorig jaar werden ze beloond met een mooie score (13/20) in de prestigieuze gastronomiegids Gault & Millau. Met gezonde ambitie willen ze op dat elan verdergaan. “Maar voor een ster is het nog veel te vroeg”, stelt Laurent.
Vraag er niet naar zijn welkomstmenu, maar naar zijn ‘Benvenuto’, vraag er niet naar een stukje vlees, maar laat je verrassen door een ‘Bistecca’ beleving. De Vlaming heeft duidelijk een boontje voor Italië. Het is dan ook ‘La Dolce Vita’ dat hij integreert in zijn menukaart. En dat wordt duidelijk gesmaakt. Op Tripadvisor krijgt restaurant Vividu net niet de maximumscore. “We werken dagelijks heel hard, met de mooiste producten en met gezonde ambitie om Vividu culinair op de kaart te zetten.”
Culinaire avond
Toch was het voor hem een aangename verrassing dat lezers hun restaurant hadden getipt. “Een vermelding zou heel mooi meegenomen zijn, maar daar ben ik nog niet mee bezig. Echt verwachtingen voor de Michelinuitreiking hebben we dus niet. We willen vooral doen wat we graag doen en dat is mensen een onvergetelijke culinaire avond laten beleven”, lacht de chef. (TV)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier