Restaurant Lupis opgenomen in culinaire gids Gault & Millau: “Gaan onze gerechten nu wat pimpen”

Zaakvoerder Gregorey Staelens is terecht erg fier. (foto Jan Stragier)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het Mexicaanse restaurant Lupis langs de Stationsstraat in Ledegem kreeg dit jaar een vermelding in de culinaire gids Gault & Millau. De zaak van Gregorey Staelens werd opgenomen in de H!P-selectie, een reeks van trendy en hippe restaurants. “Dit is een erg mooie erkenning”, glundert zaakvoerder Gregorey Staelens.

Wie door de culinaire gids Gault & Millau 2026 bladert, merkt ook dat er een Ledegemse horecazaak is opgenomen. Lupis, het Mexicaanse restaurant langs de Stationsstraat, valt die eer te beurt. Zaakvoerder Gregorey Staelens is terecht erg fier. “De horecazaak Lupis bestaat sinds 2000, ik sta hier nu dertien jaar aan het roer. Ik denk dat we hier iets heel moois hebben opgebouwd. We pakken uit met een leuk concept in een kleurrijke zaak. Alles wat hier geserveerd wordt, is ter plaatse vers gemaakt. En dat wordt gesmaakt door de klanten.”

Mooie erkenning


Dat Lupis nu bekroond wordt voor het harde werk van de voorbije jaren, doet erg veel deugd. “Het is een heel mooie erkenning. Ik droomde ervan om ooit eens het bordje van Gault & Millau uit te mogen hangen. Binnenkort is dat het geval. Het restaurant is nu opgenomen in een nieuwe lijst met hippe adresjes. De absolute bekroning zou zijn dat we ook met punten in de gids zouden staan, maar hetgeen we nu gerealiseerd hebben, is al iets ongelooflijks.”

“We willen op een nog hoger niveau gaan werken”

Hoger niveau


De vermelding in de Gault & Millau geeft Gregorey vleugels en de ambitie om het in de toekomst nog beter te doen. “Nu we in de Gault & Millau staan, gaan we nog extra inzetten op onze gerechten. We gaan die wat pimpen en onze kaart wordt een klein beetje aangepast. We willen op een nog hoger niveau gaan werken. Dat wordt een uitdaging, maar het enthousiasme is erg groot.” Gregorey beseft ook dat hij deze mooie overwinning niet alleen heeft behaald. “Zonder het team zou dit nooit mogelijk geweest. Dankzij de inzet van mijn medewerkers hebben we dit kunnen bereiken.” (BF/foto Jan Stragier)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise