Op de hoek van de Graanmarkt en de Grote Markt vind je sinds vorige week het nieuw horeca-adresje Billy Ray, onderdeel van The Market by Parkhotel. Na een succesvolle twee jaar Zaborov in Waregem brengt eigenaar Bob Van Mol (52) zijn concept ook naar Kortrijk. “Het idee is ontstaan door te reizen. Asian/Italian is een populaire keuken. Door de mix aan eetculturen kan je een groter publiek bedienen, voor ieder wat wils.”
De zaak roept onmiddellijk een vakantiegevoel op. Het open en warm Mediterraans interieur bestaat uit hout- en rietelementen. Zo is de voorkant van de bar gemaakt van een rustieke houten deur van een bodega die Bob tijdens één van zijn reizen ontdekte. De accessoires, zoals wijnkruiken, komen uit Italië en boven de lange centrale tafel hangen typische Aziatische rietlampen met gedroogd modder.
Mix van Bangkok, Ibiza en Milaan
“Bij Billy Ray waan je je even in een grootstad. We brengen een mix van Bangkok, Ibiza en Milaan. We hebben al zeer positieve reacties ontvangen, vooral ’s avonds is het druk. Daarnaast is het ook een enorme meerwaarde voor het hotel. Onze gasten kunnen in een tof kader ontbijten.” Het driesterrenhotel rond in september de werken af waardoor er in totaal 60 kamers beschikbaar zijn in The Market by Parkhotel.
Gratis digestief
Het gezicht van de zaak is Chaimaa El Hardouz (27). Ze werkte eerder al in Parkhotel en gaat met Billy Ray een nieuwe uitdaging aan. “Ik vind het echt prachtig, nog mooier dan ik had verwacht. Het geeft me echt het gevoel alsof ik in het buitenland ben. Op ons gevarieerde menu staan foodsharing, burgers – inclusief de fameuze Louis burger -, fijne en krokante pizza’s (rossa en bianca), pasta’s, salade en Aziatische gerechten. Vooral de groene en rode curry zijn populair. Ons terras is ook fantastisch om te genieten. Je zit niet constant in de zon omdat het zowel een zon- als schaduwterras is, met plaats voor ongeveer 70 gasten buiten. Binnen kunnen we ongeveer 100 mensen verwelkomen. Op onze drankkaart staan cocktails en voornamelijk Italiaanse wijnen. Als je afrekent, krijg je van het huis een digestief genaamd Amaro Averna uit Sicilië, de tegenhanger van limoncello.” Je kan bij Billy Ray niet reserveren, behalve vanaf 8 personen.
Opwaartse spiraal
Het team gelooft in Kortrijk. Bob beschrijft de binnenstad als een opwaartse spiraal. “Het Stationsproject omvat de aanleg van een ruime ondergrondse parking en trekt een as van het Nelson Mandelaplein tot aan de Grote Markt. Dat is zeer belangrijk. Het moet de moeite worden om enkele uren rond te wandelen in onze stad. Ik geloof in de Kortrijkse Ramblas mits toegankelijkheid van eenrichtingsverkeer voor auto’s, zoals Barcelona. Dit mag niet uitsluitend een shoppinggebied worden.”
Billy Ray is van maandag tot zaterdag open van 10 tot 22 uur, de keuken sluit tussen 14.30 en 17.30 uur. The Market is nog op zoek naar een barman/vrouw, obers en een receptioniste. “Wie wil er nu niet werken met de sympathiekste werkgever van de Grote Markt”, lacht Bob.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier