Restaurant Barenzo aan de Essex Scottishlaan 137 in Westende werd opgenomen als nieuw lid van de gerenommeerde culinaire vereniging Culibel. Te danken aan de bijzondere troeven dat uitbaters Benny Broucke en Steven Declercq en de recent ontvallen Kader Joncheere zaliger, de jongste jaren wisten op te bouwen. Gastvrijheid, gebruik van dagverse streekproducten, collegialiteit en culinaire verwenning van de klanten zijn hier de grote troeven.
“We zijn uiteraard bijzonder blij met deze erkenning. Bestuursleden van Culibel pakten op diverse momenten uit met steekproeven en kwamen uiteindelijk tot het besluit dat we een waardige partner zouden kunnen worden van deze culinaire vereniging met jaarlijkse informatiegids. We streven ernaar dat elke gast met een brede glimlach vertrekt en zich thuisvoelt in de gastvrijheid die wij bieden”, stellen de zaakvoerders Steven Declercq en Benny Broucke.
Hiermee komt Barenzo in het rijtje te staan van ruim dertig gereputeerde West-Vlaamse leden-huizen met daarbij La Cravache in Rekkem, ’t Oosthof in Snellegem, Salons Saint Germain in Diksmuide, De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede, de Gastro Academy De Scheve Fourchette in Voormezele en onder andere de buren uit Middelkerke met La Tulipe en Kapelle.
Mibrasa Grill
Barenzo straalt alvast alles uit wat een gezellig restaurant kenmerkt: fraai en warm interieur, ruim terras en een buitenbar die op warme dagen een hemel op aarde is. In de keuken is chef Benny een meester aan de Mibrasa-grill waar de beste vleessoorten en kraakverse vis tot heerlijke gerechten worden omgetoverd.
“We hopen tegen de paasvakantie onze nieuwe Barenzo te mogen voorstellen”
Liefhebbers van tapas en food to share zitten hier alvast op de goede plaats. Gek op vlees, dan wachten de Ierse Tomahawk steak of de Côte à l’os Sagyu je op, tenzij je uitkijkt naar de Osso Bucco van de Chef. Vis? Geen nood, de paling is een van de toppers. Liever iets exotischer? Dan is kip of lotte op zijn Thais of Griekse pasta, niet te versmaden. Als toetje wacht de huisgemaakte chocolademousse als topper, af te ronden met misschien een kolonel, een smaakvolle citroensorbet met wodka. Het is duidelijk, tafelen in Barenzo is niet alleen een maaltijd verorberen, maar tegelijk een belevenis.
Nieuwe aanblik
Na de wintermaanden pakken Steven Declercq en Benny Broucke de buitengevel en het tuinterras extra aan: “Het is de bedoeling dat we Barenzo een nieuw buitenkleedje aanmeten, met onder ander nieuw eigentijds en verfrissend logo. Momenteel werken we hard aan de diverse voorstellen die op tafel liggen. We durven hopen dat we tegen de paasvakantie onze nieuwe Barenzo mogen voorstellen.”
Het is duidelijk, restaurant Barenzo wil mee haar gastronomische stempel blijven drukken op het horeca-gebeuren in Westende. Het gloednieuwe lidmaatschap van Culibel straalt dit extra uit.
Barenzo, Essex Scotishlaan 137n 8434 Westende, www.barezno-westende.be, 0470 89 27 33Op maandag 26 januari pakt Culibel in de Salons Saint Germain in Diksmuide uit met haar jaarlijks banket met voorstelling van de gloednieuwe Culibelgids (met alleen maar gastronomische parels), aansluitend wedstrijd De Beste Terrine van België 2026. Deelnemen (150 euro per persoon) kan via inschrijving tot 10 januari. Meer info: info@culibel.be – 0485 98 66 52.