Quatre Vins ondergaat totaalrenovatie en heeft nu open keuken: “De klanten vinden het warmer en huiselijker”

Vijf jaar nadat Olivier Deconinck (32) en Maxinne Lingier (34) Quatre Vins in de Philipstockstraat overnamen, pakken ze nu uit met een grondige renovatie. (foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het restaurant Quatre Vins in de Philipstockstraat onderging een totaalrenovatie. “We werken nu met een open keuken die ook dienst doet als bar. Zo staan zowel mijn man als ik echt tussen de klanten”, zegt Maxinne Lingier, die de zaak runt met haar echtgenoot Olivier Deconinck.

Vijf jaar nadat Maxinne Lingier (34) en Olivier Deconinck (32) de zaak overnamen van Leen Maenhout en Olivier Degroote, onderging restaurant Quatre Vins in de Philipstockstraat een grondige renovatie. “De belangrijkste wijziging is dat we de keuken vooraan in de zaak hebben gestoken, daar waar vroeger nog een afzonderlijke bar was”, zegt gastvrouw Maxinne. “Dat betekent dat we nu dus een open keuken hebben.”

Beredderen met twee

Er zijn verschillende redenen voor die beslissing. “Wat zeker speelt is dat mijn man Olivier nu zelf de keuken doet, sinds ons vorige chef in de keuken (Lara Dierickx-Visschers, red.) nu samen met haar vriend in hun zaak Lion Belge werkt. Vroeger stond hij vooral in de zaal, maar afgezonderd tussen vier muren werken zag hij niet zitten. Met die open keuken staan zowel mijn man als ik nu echt tussen de klanten.”

“Mijn man zag afgezonderd werken tussen vier muren niet zitten”

Die open keuken doet tegelijk ook dienst als bar. “Dus de mensen die er zitten kunnen de gerechtjes ook echt tot stand zien komen en tegelijk kan mijn man ook verder zijn passie voor wijn beleven. Zo kunnen Olivier en ik het in de week overigens ook met ons twee beredderen. De reacties zijn alleszins heel positief. En de oude keuken achteraan gebruiken we nu voor de mise en place.”

Concept ongewijzigd

Verder kwamen er ook nieuwe tafels en stoelen, nieuwe lampen en werd er geschilderd. “De klanten zijn heel enthousiast. Ze zeggen allemaal dat het nu warmer en huiselijker is”, zegt Maxinne. “En onze klanten mogen gerust zijn: aan het concept wordt niets gewijzigd. We blijven vooral inzetten op de populaire ‘sharing’ gerechtjes en op natuurwjinen. Met de totaalrenovatie achter de rug, waarvoor we een hele maand gesloten waren, zijn we alvast enthousiast om er nog heel wat jaren bij te doen.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise