Start countdown voor Bistro Dhôme. Het gastronomische restaurant in de Bruggestraat in Menen stopt op 31 augustus dit jaar. Katija Sturica en Dorian Parmentier starten met een nieuw culinair avontuur in Kortrijk. De automaat in Menen – intussen een gevestigde waarde – blijft wél bestaan.
Eerst als Dubrava, daarna als Bistro Dhôme gooien Katija Sturica en haar dochter Dorian Parmentier al bijna twaalf jaar hoge culinaire ogen in Menen. Hun stekje in de Bruggestraat werd al snel een trekpleister voor de fijnproever, wat ook een mooie score van 13 op 20 in Gault&Millau opleverde.
Nu komt er een einde aan dit verhaal. Reserveren kan nog tot 31 augustus, op 1 september wordt het hoofdstuk Bistro Dhôme officieel afgesloten. “Doordat we ook heel wat werk hebben met onze automaat en met de traiteurdiensten, werd onze keuken en opslagplaats te klein”, geeft Dorian de reden van de stopzetting van het restaurant aan.
Ze blijft wel in de potten roeren, maar dat zal vanuit een nieuw pand in de Leiestraat in Kortrijk zijn. “Het was een opportuniteit. We wilden niet per se naar Kortrijk, maar dat pand was een kans die we niet konden laten liggen”, klinkt het.
Nieuw concept
Vanuit Kortrijk willen de dames zich voornamelijk focussen op de traiteurdiensten. Een restaurant komt er dus niet. “Met pijn in het hart, want het blijft echt een passie”, meent Dorian. “Maar het werd moeilijk te combineren.”
Met het restaurant verdwijnt ook de naam Bistro Dhôme. “We gaan voor een volledig nieuw concept en nieuwe branding en dus ook een nieuwe naam. Veel kunnen we nog niet prijsgeven, maar we werken er volop aan. Zo blijven we onze creativiteit uitdagen. Het wordt een frisse start.”
De Menenaar hoeft echter niet te wanhopen. De gerechten van Dorian en haar team zullen nog altijd worden verkocht in de automaat in de Yvonne Serruysstraat. “We zijn echte Menenaars, dus we konden niet helemaal wegtrekken. We blijven dezelfde kwaliteit aanbieden, al zal dat dus onder een nieuwe naam zijn”, drukt Dorian de klanten op het hart. (JDr)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier