‘Pocket sandwiches’ bij Sofie in Lekker Brugge

Sofie Traen in Lekke Brugge. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op het Walplein 15 opende Sofie Traen (45) de deuren van ‘Lekker Brugge’. Ze brengt er zogenaamde ‘pocket sandwiches’ aan de man en vrouw. “Het leuke is de combinatie van de warme, krokante buitenkant met de koude of lauwe vulling”, zegt Sofie.

Het pand Walplein 15 kreeg een tiental dagen geleden opnieuw een andere invulling. In de voorbije twee jaar werden er opeenvolgend taartjes, bubbelthee- en wafels en Aziatisch snoepgoed verkocht. “Ik woon in de buurt en ken ook de eigenaar van het pand. Zo kwam ik al vlug te weten dat het vrij zou komen”, zegt Sofie Traen, die uit een familie van zelfstandige ondernemers komt. Haar vader Michel Traen runde jarenlang zijn eigen professionele keukenbedrijf en haar moeder is een telg van de familie De Grande die jarenlang de Volvo-garage op de hoek van de Gistelse Steenweg en de Expresweg had.

“Ik heb jarenlang voor het bedrijf van mijn vader, Decomac, gewerkt en toen het drie jaar geleden werd overgenomen door Hilux zat ik bij manier van spreken mee in de overname”, legt Sofie uit. “Dus ik blijf aan de slag bij Hilux-Decomac, maar ik ben altijd al erg ondernemend geweest en zal dit dus combineren met de nieuwe zaak Lekker Brugge.”

Zoet of hartig

Sofie biedt er in takeawayformule onder meer een rijkelijk belegde bruine boterham aan, maar het product waar het vooral om draait is de ‘pocket sandwich’. “Toen ik jong was, waren er veel plaatsen waar je zo’n soort gevulde croque-monsieur kon krijgen, maar die verdwenen één voor één. Ik hoorde dat de machines om die te bereiden niet meer gemaakt werden”, zegt Sofie. “Ik ging onlangs op zoek en vond een producent. Ik heb niet getwijfeld. Zo’n pocket sandwich wordt gemaakt met twee boterhammen waartussen een vulling naar keuze wordt gelegd; aangeduwd in een rond kokertje. Die wordt dan tussen een machine met ronde hitte elementen gelegd en na nog geen minuutje is het klaar en bekom je een mooie ronde gevulde croque. Er zijn zowel zoete, maar ook hartige bereidingen mogelijk. Het leuke is de combinatie van de warme, krokante buitenkant met de koude of lauwe vulling.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier