Piadza heropent met compleet nieuwe look: “Zelfs even getwijfeld over de naam”

Zaakvoerders Bob en Valerie zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk in hun Piadza. © WMe
Redactie KW

Na grondige opfrissingswerken heropent restaurant Piadza in hartje Tielt donderdag opnieuw de deuren. Voor zaakvoerders Valerie Braekevelt (46) en Bob Danneels (50), die precies twintig jaar bezig zijn, gaat het om het begin van een nieuw hoofdstuk. Al benadrukt het koppel dat de eigenheid van Piadza behouden blijft. We gingen een kijkje nemen.

De zaak was ongeveer een maand gesloten voor de werken. Niet alleen zit de gevel in een nieuw jasje en werd het logo vernieuwd, ook het interieur van de zaak onderging een forse metamorfose, met nieuw meubilair, nieuw servies en een nieuw likje verf. “De vorige vernieuwing dateerde van tien jaar geleden en we vonden de tijd rijp voor een frisse wind”, legt Valerie uit. “Per slot van rekening moet je meegaan met je tijd, niet? We kozen bewust voor warmere kleuren, met zacht donkergroen in combinatie met houttinten. Zo creëren we een frisse, moderne look, terwijl het interieur tegelijk ook wat meer rust biedt dan vroeger.”

20 jaar

De vernieuwing valt niet toevallig samen met de twintigste verjaardag van de zaak. “Bob en ik namen de Piadza over op 15 april 2004″, gaat Valerie verder. “De naam werd bedacht door de vorige eigenaars, maar we hebben die altijd behouden. En dat blijven we dus ook doen. In de voorbije twintig jaar is er best wel veel veranderd in Tielt. Ook de laatste jaren zat veel beweging in de horeca terwijl de knip er ook is bijgekomen, al juichen we dat uiteraard toe. We doen het goed met de collega’s denk ik. En tot slot wil ik ook nog eens benadrukken dat we onze trouwe medewerkers dankbaar zijn, met onze Nadine op kop. Zij staat hier al achttien jaar samen met ons. Dat verdient een pluim.”

Even getwijfeld over de naam

“De kaart is ietsje afgeslankt, al kunnen klanten op beide oren slapen”, gaat Bob verder. “Onze eigenheid blijft behouden. Zo kunnen mensen hier nog steeds terecht voor een snelle spaghetti, terwijl er ook nog steeds uitgebreid getafeld kan worden met een goed glas wijn. Ook de broodjes over de middag blijven we behouden. Heel even hebben we wel getwijfeld om met een nieuwe naam op de proppen te komen, maar dat idee hebben we weer opgeborgen, uit respect voor de geschiedenis. Per slot van rekening is Piadza een gekende naam. Bijna zeventig procent van onze gasten zijn trouwens vaste klanten.”

Nieuwe openingsuren

Nog nieuw is dat er vanaf donderdag nieuwe openingsuren gelden. Voorheen was de zaak telkens gesloten op dinsdagnamiddag en op woensdag, maar de nieuwe sluitingsdagen worden maandag en dinsdag. Zo zal de Piadza voortaan van woensdag tot en met zondag open zijn. Een tafeltje reserveren in de vernieuwde zaak kan via www.piadza.be of 051/40.22.37, al zitten de komende weken al aardig vol. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier