Pasta Presto in Brugge wordt ontbijt- en lunchzaak sweet l’oeuff

Kathy Meocci en Alessandro Curatolo: klaar voor een nieuw verhaal. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Achtentwintig jaar na de start van de zaak in 1995 gooien de uitbaters van Pasta Presto in Brugge, destijds pionier met takeaway-pastabekers, het over een andere boeg. “We stoppen de takeaway en starten in het weekend van 16 februari met ontbijt- en lunchzaak ‘sweet l’oeuff’”, zegt Cathy Meocci.

Cathy Meocci (48) ging op 10 maart 1995 samen met haar toenmalige partner van start met Pasta Presto in de Sint-Amandsstraat. Cathy heeft, net als haar huidige partner Alessandro Curatolo (39) die uit Sicilië komt, Italiaans bloed door de aderen stromen. Haar vader is een Italiaan en haar moeder een Belgische. Zij baatten jarenlang het Italiaanse restaurant Duo Venezia uit, iets dichter tegen de Markt in dezelfde straat.

“Aanvankelijk zouden we enkel takeaway doen, maar Brugge bleek daar halfweg de jaren 90 toch nog niet helemaal klaar voor. Dus hebben we al vlug de verdieping ingericht om ook ter plaatse te kunnen eten”, vertelt Cathy. “Maar de takeaway is dan toch ook snel gegroeid. Wij waren in Brugge wel pioniers met onze takeaway-pastabekers.”

In 2006 startten Cathy en haar man ook Pasta Maria op, een gelijkaardige zaak achter de kathedraal, in Sint-Salvatorskerkhof. Na hun echtscheiding werd die zaak verder gezet door Cathy’s ex.

Van 8.30 tot 16.30 uur

“We hebben in de Sint-Amandsstraat altijd veel studenten en scholieren over de vloer gehad, maar ook mensen die in de buurt werken. En uiteraard ook toeristen, op zo’n locatie”, zegt Cathy. “Waarom we nu voor een nieuw concept kiezen? Wel, een combinatie met takeaway en restaurant is erg belastend, en je hebt er ook veel personeel voor nodig – dat steeds moeilijker te vinden is.”

“Ons nieuw concept zullen we in principe met twee bolwerken. Het wordt een ontbijt- en lunchzaak, open van 8.30 tot 16.30 uur, waar we in de namiddag ook koffie en gebak zullen serveren. Er blijven pasta’s op de kaart staan, maar ook salades en toast met een Italiaanse toets. Het hele interieur wordt vernieuwd.”

Sweet L’oeuff, Sint-Amandsstraat 17. Dicht op dinsdag en woensdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise