De ontbijtbar en tearoom Ma’Damme Annick, gelegen aan de Damse Vaart, staat over te nemen. “Ik heb het altijd graag gedaan en het draait ook goed, maar zo’n drukke zaak alleen runnen, begint me te veel te worden”, zegt Annick Deleu (50).
In januari 2020 ging Annick Deleu van start met ontbijtzaak en tearoom Ma’Damme Annick, vlakbij de aanlegsteiger van de boot Lamme Goedzak in Damme-centrum. Annick had toen al een ruime ervaring in de horeca, onder meer als kokkin en zaakvoerster in het restaurant De Zandhoeve in Handzame dat ze van haar ouders overnam. Ze kon al vlug een trouw cliënteel opbouwen en kreeg in de zomer ook heel wat toeristen over de vloer voor een ijsje of een andere zoetigheid.
“Ik heb het altijd heel graag gedaan en ik mag zeggen dat de zaak ook wel goed draait”, zegt Annick. “Maar ik sta er hier alleen voor en in zo’n drukke zaak is dat niet evident. Ik maak ook veel zelf, zoals mijn kaastaarten die een heel groot succes zijn. Iedere morgen ben ik om 5 uur uit de veren om tijdig de ontbijten voor te bereiden en na een pauze over de middag ben ik dan om 14 uur al terug open voor de tearoom. In de zomer sluit ik niet over de middag, want dan serveer ik ook lunchgerechten.”
Heel wat troeven
Volgens Annick heeft de zaak heel wat troeven. “De ligging is al een eerste pluspunt: vlak aan de oever van de Damse Vaart en in het toeristische centrum van Damme. Hier houden ook heel wat fietsers en wandelaars halt voor een versnapering of een drankje. Er zijn ook heel wat B&B’s en vakantiewoningen in de direct omgeving, daar zit zeker ook een publiek voor de zaak. En ik heb hier zeker een mooi bewezen omzet. Zowel als ontbijtbar, tearoom en als takeaway draait Ma’Damme Annick goed. Voor een jong koppel lijkt me dit een ideale zaak. Ik blijf wel verder doen tot er een geschikte overnemer opduikt.”
“Wat ik daarna zal doen? Misschien wel markten en beurzen aandoen met mijn zelfgemaakte immuunboosters, zoals de gember-kurkuma sappen.” (PDV)
Meer info te verkrijgen via deleu.lena@gmail.com.