Opnieuw een pastabar in Lange Steenstraat: “Naast de zeven vaste sauzen steeds een weekspecial”

Michael De Meyer en Debbie Decraene. © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Na het faillissement van PastaSciutta blazen Debbie Decraene (25) en halfbroer Michael De Meyer (37) uit Moorsele nieuw leven in de pastabar in de Lange Steenstraat. Op maandag 31 maart openen ze de deuren van ‘Pasta Per Favore’.

De Lange Steenstraat verwelkomt binnenkort een bekend gezicht terug met de heropening van Pasta Per Favore. Debbie Decraene, voorheen gerant bij PastaSciutta, heeft altijd gedroomd van haar eigen pastabar. “Horeca en koken zijn mijn passie, en ik ben zelf een enorme pastaliefhebber. We hebben al het materiaal dat hier stond overgekocht en zijn volop bezig met opfrissingswerken zoals een nieuwe vloer, schilderen en enkele kleine opknappingswerken.”

Debbie is het gezicht van Pasta Per Favore. Haar halfbroer Michael De Meyer investeert in de zaak, maar behoudt zijn voltijdse job bij Vandemaele Aluminium. “Op drukke momenten zal ik bijspringen.”

Vertrouwde pasta, nieuwe toppings

Het concept blijft hetzelfde: pasta met keuze uit diverse verse sauzen. “We blijven onze pasta zelf maken en vers draaien. Die troef wou ik zeker behouden. Wel komt er een nieuw element bij: toppings. Je zal onder meer kunnen kiezen uit mediterrane croutons, gehaktballen, spek, rucola, zongedroogde tomaatjes en kippenreepjes.”

“We behouden ook de pastasauzen van de Sausfabriek, die ook halal zijn. De Chicken Thai was altijd een favoriet in Kortrijk, dus die keert zeker terug. We voegen ook enkele nieuwe sauzen toe, zoals een veggie napolitana met een ander recept en een vierkazensaus in plaats van vijfkazen. Bovendien zal er naast de zeven vaste sauzen steeds een weekspecial zijn.”

Net zoals bij PastaSciutta kunnen klanten nog steeds sauzen mengen. “De ‘Carbonese’ – een mix van carbonara en bolognese – blijft bijvoorbeeld gewoon op het menu.”

Verschillende porties

“We blijven qua prijzen in lijn met andere pastabars in de buurt”, zegt Debbie. “De Jumbo is een extra grote portie – eigenlijk een large en medium samen – en kost 12 euro. Verse pasta is zwaarder dan diepvriespasta, dus dit is echt een stevige portie. Ik zal nooit vergeten hoe een meisje van 12 jaar ooit zo’n hele Jumbo in haar eentje opat. Ze was klein en mager, dus ik dacht dat ze ging delen met haar moeder of tante, maar nee, ze at hem helemaal alleen op (lacht).”

Pasta Per Favore zal doorlopend open zijn van maandag tot zaterdag, van 11 tot 20 uur, en zal ook samenwerken met Deliveroo en een online bestelplatform voor afhaalmaaltijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content