Ook in Portugal vind je nu Bar Bernard: “Zelfde look-and-feel”

Bar Bernard vind je in Viana do Castelo, op een halfuurtje van Porto. © gf
Redactie KW

Een delegatie van brouwerij St. Bernardus uit Watou trok naar Portugal voor de opening van een themacafé. In een rijhuis in de winkelstraat in Viana do Castelo, kan men voortaan de Watouse bieren op vat drinken. Het themacafé kreeg de naam ‘Bar Bernard’ en heeft dezelfde look-and-feel als in Watou. De Belgische bieren doen zo hun intrede in Portugal.

“Viana do Castelo is een stad van pakweg 90.000 inwoners, op een half uurtje rijden ten noorden van Porto”, vertellen Marco Passarella en Hannes Malfait van St. Bernardus. “Het initiatief om daar een Bar Bernard te beginnen, kwam op vraag van onze Portugese importeur. Portugal heeft niet meteen een biercultuur, maar onze bieren worden er wel gesmaakt en een lokale Bar Bernard kan daar alleen maar toe bijdragen. We zagen er dus wel iets in om met hem samen te werken en dit te realiseren. Het is geen investering van St. Bernardus, maar we zijn het initiatief wel genegen en hebben het ook zoveel als mogelijk gefaciliteerd. De look-and-feel van onze Bar Bernard is overgenomen: hetzelfde lettertype, gelijkaardige decorelementen… We gaven ook tapcursussen en leerden hen bij over de Belgische biercultuur. In de bar zijn enkel de bieren van St. Bernardus en Kazematten te verkrijgen. Het is geen restaurant zoals in Watou, maar er zijn wel hapjes te verkrijgen. ”

Sleutel van de stad

“Voor het openingsweekend trokken we met een delegatie van acht personeelsleden naar Portugal. We werden er ontvangen op het stadhuis en CEO Hans Depypere kreeg er de ‘sleutel tot de stad’, wat eigenlijk wil zeggen dat ze ons van harte welkom heten. Van daar gingen we met een orkestje naar de Bar. Het openingsweekend was alvast zeer geslaagd en na één maand open te zijn, merken we dat het goed draait. Onze lokale importeur ziet dit als een testcase, om eventueel dan later verder uit te breiden naar de grotere steden van Portugal. Ondertussen kregen we reeds reacties van Belgen die er in de buurt wonen. Ook zij vonden reeds de weg naar het themacafé en noemen het ‘een tweede thuis voor Belgen’. We zijn benieuwd naar het verdere verloop, maar de start hebben ze alvast niet gemist.” (CB)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier