“Onze signatuur? Dat alles vers in huis gemaakt is”: Camille (28) opent volgende maand nieuwe broodjeszaak Croûton in Lauwe

Camille is het gezicht achter broodjeszaak Croûton dat in oktober de deuren opent. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wie de smaakpapillen graag vertroetelt, zal vanaf 1 oktober in Lauwe een nieuwe uitvalsbasis hebben. Croûton opent er dan de deuren, met als doel de wereld van de belegde broodjes grondig overhoop te halen. “Onze salades? Die maken we gewoon allemaal zelf!”

Broodjeszaken? Ze stijgen dag na dag in populariteit. Van studenten tot mensen met een job, allen kunnen ze over de middag genieten van een stokbrood met beleg. “Maar ik merkte toch dat er in die populaire wereld een soort van opening was. Een segment dat niet werd aangepakt en dus besloot ik zelf de sprong in het duister te wagen.”

Camille van Acker (28) besloot daarom om zelf het heft in handen te nemen. “We hadden hier in de Schonekeerstraat de plaats ter beschikking. Na wat wikken en wegen hakten we de knoop door en begonnen we met het bouwen van onze eigen broodjeszaak. Maar het is tegelijk ook zoveel meer dan dat, want ik wil vooral actief worden in de leegte die er bestaat. Alles, van de salades tot de soep die we zullen aanbieden, zal hier in huis worden gemaakt”, klinkt het.

Signatuur

“Het is een hels werk en meteen ook de reden waarom heel wat andere broodjeszaken dat niet doen. Maar voor mij is het een soort van signatuur. Ik heb er bewust voor gekozen om niet te gaan strijden voor de titel van allergoedkoopste. Wie hier een broodje komt halen, moet weten dat hij of zij hier vertrekt met dagverse producten en een ambachtelijke bereiding. In deze tijden van massaproductie, wil ik graag de koers van de kwaliteit gaan varen. En die stijl mag je echt in alles gaan doortrekken. Van préparé tot tonijnsalade? Ze gaan keer op keer in onze eigen keuken worden klaargemaakt. Ook voor de rest van de ingrediënten zijn we op zoek gegaan naar lokale kwaliteitsspelers. Denk dan bijvoorbeeld maar aan de kaas van het Wervikse Flandrien!”

Croûton opent de deuren op woensdag 1 oktober. Meer informatie over de openingsuren en het aanbod is terug te vinden op hun website.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise