Met twee nieuwe adresjes springt Brugge eruit bij de toekenning van de nieuwste Bib Gourmands in de Michelingids. Onslow en Quatre Vins krijgen de onderscheiding voor hun sterke verhouding tussen prijs, plezier en kwaliteit. Het zijn ook twee zaken die de klassieke menustructuur grotendeels achterwege laten.
“Een geweldige maaltijd voor een gematigde prijs”, zo omschrijft Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelingidsen in de Benelux het hoofdcriterium voor het toekennen van de jaarlijkse Bib Gourmands. Anders dan in het verleden is het niet meer nodig om een driegangenmenu onder een bepaald bedrag te voorzien om in aanmerking te komen. “Het maakt niet uit of het in de vorm is van mezze, tapas of een klassiek driegangenmenu”, laat hij verstaan.
En laat het in Brugge nu net twee zaken zijn die de klassieke menustructuur grotendeels achterwege laten. Te beginnen met Onslow, het eethuis van Lieven Vynck in de Jeruzalemstraat. “De trekpleister is de wereldse kaart met verleidelijke sharingerichten”, klinkt het in het verslag van de Michelininspecteurs.
Ongedwongen tafelen
“We zijn nog maar gestart in mei van vorig jaar, dus natuurlijk zijn we heel blij nu al deze onderscheiding te krijgen. Het concept van de Bib Gourmand sluit ook heel goed aan bij de ongedwongen sfeer van onze zaak. Een klein jaar na onze start zijn we nog altijd heel tevreden. We hebben veel publiek mee van ons vroegere gastronomische restaurant Lieven, maar ook heel veel nieuwe klanten die bewust kiezen voor dit concept”, aldus Lieven Vynck.
Ook Quatre Vins in de Philipstockstraat, uitgebaat door het koppel Maxinne Lingier en Olivier Dekoninck en met Lara Dierick-Visschers als chef in de keuken, wordt opgenomen in de Bib Gourmand-lijst. Het koppel ging een kleine vier jaar geleden van start met de uitbating, na ruime ervaring in de horeca. “We werden toen al vlug geconfronteerd met de coronacrisis maar hebben gelukkig doorgezet”, zegt gastvrouw Maxinne. “Dit is zeker een leuke erkenning, al streven we met ons laagdrempelig sharing- en tapasconcept zeker niet naar prijzen. We willen vooral onze gasten blijven gelukkig maken met lekkere wijnen en gerechtjes.”