Olivier (42) heropent deuren van Wijnen Bodyn in Knokke-Heist na grondige opknapbeurt: “Focus ligt nu nóg meer op de wijnbar”

Na een grondige opknapbeurt heropent Olivier Bodyn (42) de deuren van Wijnen Bodyn in Knokke-Heist. In de vernieuwde zaak ligt de nadruk nog meer op de wijnbar. Inclusief extra tafeltjes en stoelen. De eerste reacties zijn meteen lovend. “De eerste dagen hadden we tafels tekort”, glimlacht Olivier, die ons een kleine rondleiding geeft.
Wijnen Bodyn op de hoek van de Polderstraat en Pannenstraat is voor menig Knokke-Heistenaar een naam als een klok. Startte Olivier, die na te werken in diverse horecazaken een avondopleiding tot sommelier volgde, in 2009 nog als pure wijnhandel in Duinbergen, is het anno 2025 uitgegroeid tot een trendy wijnbar in het centrum van Heist waar je ook een lekker flesje kan kopen.
“In 2017 verhuisden we naar onze huidige locatie”, legt Olivier uit. “Op dat moment waren we nog hoofdzakelijk een wijnhandel en leverden we heel veel aan horeca. Er stonden wel wat tafeltjes, maar dat was eerder beperkt. Tijdens de coronacrisis startte die switch. Ik besliste om wat extra tafeltjes te plaatsen en meer in te zetten op het gegeven van de wijnbar. Zo boden we ook een bordje charcuterie aan bijvoorbeeld. We merkten eigenlijk quasi meteen dat er vraag naar was en het sloeg ook écht aan. De voorbije jaren kreeg de wijnbar op die manier steeds meer de bovenhand. Al leveren we voor de duidelijkheid ook nog steeds aan horecazaken en strandbars en kunnen mensen hier nog steeds hun flessen wijn kopen.”
Opknapbeurt
Belangrijk: ook Olivier, die vorige maand nog werd benoemd tot ere-gemeenteraadslid van Knokke-Heist, voelde zich steeds meer in zijn sas. Het deed hem beslissen om nog meer in te zetten op de wijnbar. Na carnaval sloot hij enkele weken de deuren voor een grondige opknapbeurt. “Verschillende grote rekken met flessen wijn ruimden plaats voor extra tafels en stoelen zodat we nog meer mensen een plaatsje kunnen geven. Ook een deel van het ander meubilair werd vervangen”, zegt Olivier. Het resultaat oogt fraai. Wie een bezoekje aan de vernieuwde zaak brengt wordt meteen ondergedompeld in een bad van gezelligheid. “We zijn nu enkele dagen terug open en de reacties zijn zéér positief”, zegt Olivier trots. “De eerste dagen hadden we zelfs meteen tafels tekort. Het sterkt me in de overtuiging dat hier in Heist zeker een markt is voor een zaak zoals dit. Behalve een ruime selectie aan lekkere wijnen – zowel Franse, Belgische, Portugese als Italiaanse – bieden we ook lekkere hapjes en kleine gerechten aan. Sinds de heropening hebben we die kaart nog wat extra uitgebreid met bijvoorbeeld aperokroketjes. Mensen zijn trouwens niet verplicht om wijn te drinken. Evengoed kunnen ze een fris pintje of een koffie drinken.”
Proefplankje
Wie met vrienden een flesje uitkiest uit de wijnhandel, kan die trouwens ter plaatse perfect consumeren. Daarvoor betaal je de prijs van de fles met een vast supplement ‘kurkrecht’ van 20 euro. “Voor wie twijfelt tussen verschillende wijnen bieden we ook proefplankjes aan van drie wijnen. Verder zetten we ook wat duurdere wijnen open om per glas te bieden”, aldus Olivier. (MM)
Meer info: www.wijnenbodyn.be. Op vrijdag en zaterdag is de wijnbar/-handel geopend van 11 tot 23 uur. Op andere dagen van 11 tot 18 uur. Gesloten op woensdag en zondag.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier